top of page
  • Redaksjonen

Yaeger savner gamle venner

Nosebleed handler om dem du mistet kontakten med.

Foto: Chess Club

Det kommende stjerneskuddet Yaeger har nettopp sluppet en splitter ny låt Nosebleed. På singelen figurerer også hennes samarbeidspartner Oscar Scheller og ble ferdigstilt under shutdown. Låten følger opp svenskens kritikerroste EP Fixed Gear fra 2019.


Har du noen gang funnet et bilde av en gammel venn og lurt på hvorfor dere ikke er venner lenger?

Etter å ha blitt kåret til Best New Pop på Radio 1 og tatt sine dynamiske liveshows til steder som Iceland Airwaves, London og Great Escape i Brighton, jobber Yaeger for tiden med mer nytt solomateriale som slippes på Chess Club i år.

Nosebleed er en intim, lo-fi R&B kjærlighetssang for dem som holdes fraskilte under lockdown - en separasjon som kunne føles i gutt/jente-duetten mellom Yaeger og låtens produsent Oscar Scheller (som tidligere har jobbet med artister som Charli XCX, Ashnikko og Lily Allen). 


Har du noen gang funnet et bilde av en gammel venn og lurt på hvorfor dere ikke er venner lenger? spør Yaeger når hun skal introdusere låten. Nosebleed handler om dem du mistet kontakten med og som du håper skal plukke opp telefonen å ringe deg. Men så kan du jo egentlig gjøre det selv. Oscar på sin side, beskriver hvordan Nosebleed handler om:


–de små øyeblikkene du delte med noen som var en del av livet ditt. Den handler om tingene du skulle ønske du kunne fortelle dem dersom de bare hørte etter.


Født og oppvokst i Vaxholm i den Stockholmske skjærgården, er Yaeger artistnavnet til Hanna Jäger, et etternavn som er passende for en som jakter sin egen popfremtid. I oppveksten drev Yaeger med street-dance og spredte sine vinger gjennom å studere låtskriving på Rytmus (hvor Robyn, Mabel og Tove Lo også studerte). I løpet av de to timene med kjøring til og fra skolen hver dag, benyttet hun hvert sekund til å skrive ord som ble til lyrikk. For et par år siden flyttet Hanna til byen for å kunne gjøre drømmen til virkelighet. Et fryktløst steg som du også ser at hun tar med seg på scenen, og som også vises igjen i Yaegers lidenskap for ekstremsport (klatring, snowboarding og skateboarding). Hun har like stor lidenskap for det som hun har til helter som Khelani og Max Martin. Siden forrige release, har Yaeger vært opptatt med å skrive for andre artister som Icona Pop og Afrojack sin superhit we got that cool. Hun har blitt tatt med på Radio 1’s ‘Best New Pop’ to ganger, og fantastiske MØ, Icona Pop og Tove Styrke har alle uttalt at de er blant hennes største fans. Ved å skape atmosfærisk elektronisk musikk, men påvirkninger som spenner seg fra Stockholms hippe gater og skatekollektiver til transatlantisk R&B, er Yaegers tilnærming urokkelig, forfriskende og fengende. Til tross for de ekstreme omstendighetene rundt Nosebleed, tar Yaeger her et nytt skritt på veien til å bli Sveriges neste popskatt. bottom of page