top of page
  • Redaksjonen

Walt Disco slipper låt, video og turnéplaner


Et krigsrop mot vold mot skeive og transpersoner

Foto: Neelam Khan

Glasgows Walt Disco deler i dag Macilent, deres tredje single på Lucky Number. Låten fortsetter bandets rekke med tordnende, følelsesladde singler som alle har fått spektakulære, billedlige følgesvenner. Som Weightless og Selfish Lover. Videoen til Macilent er regissert av Eric J Liddle og Kasparas Vidunas. Samtidig som de slipper låt og video, annonserer de også sin UK-og Europaturné, som blant annet inkluderer London Scala. Foreløpig er det dessverre ikke annonsert noen datoer i Norge.


Vi ville at låten skulle fremheve frykten vi føler, avskyen, utmattelsen, men også det falmende håpet om at det ikke trenger å være slik det er nå.

Om den nye låten, forklarer bandets frontperson James:


-Macilent ble skrevet med Jessica Winteri august, den dagen tre transkvinner ble angrepet i Hollywood. Det eneste vi klarte å tenke på den dagen, var all volden som skreive og transpersoner møter hver dag. Vi ville at låten skulle fremheve frykten vi føler, avskyen, utmattelsen, men også det falmende håpet om at det ikke trenger å være slik det er nå. “We could be together, if you weren’t so violent”.


“We’ve been around forever” er nesten et krigsrop som uttrykker at skeive folk og kjønnsidentiteter utenfor det binære alltid har eksistert.

Alle de tre singlene fra 2021 er hentet fra Walt Discos kommende debutalbum, som slippes neste år. De følger opp fjorårets Young Hard & Handsome EP, som de ga ut selv, og fortsetter å fremvise Walt Disco som et band som kan trosse konvensjonene for å skape en ungdommelig, samtidig og skeiv verden i sitt eget bilde. 2022-turnéene kommer etter opprørske konserter i år på blant annet TRNSMT Festival og Dot To Dot, i tillegg til at de både har turnert på egenhånd og med selveste Duran Duran i høst


Walt Disco er Charlie Lock (bass), Jack Martin (trommer), James Potter (vokal), Finlay McCarthy (gitar), David Morgan (keys) og Lewis Carmichael (gitar). Følg med for flere nyheter om debutplaten, som slippes på indielabelet Lucky Number; hjemmet til band som Middle Kids, Sunflower Bean, Dream Wife, Hinds, HMLTD, Jay Som, Sleigh Bells og flere.

bottom of page