top of page
  • Redaksjonen

Walt Disco om skjønnsidentitet og håp


Weightless er deres andre låt på Lucky Number.

Foto: Furmaan Ahmed

Glasgows Walt Disco slipper i dag Weightless deres andre låt på Lucky Number. Den nye låten er en kraftfull og dypt personlig refleksjon på frontfigur James Potters erfaring med skjønnsidentitet som en ikke-binær person. Den tordnende, insdustrialpregede låten har også fått en følgesvenn i en fantasy-inspirert video, regissert av Eric J Liddle og Kasparas Vidunas med setdesign av Furmaan Ahmed.


Budskapet er at det er ok at man ikke alltid har visst hvem man er eller hvor man skal, og det er aldri for sent å begynne å finne nye deler av seg selv.

Når vi snakker om den nye singelen, forteller James;


-Denne låten kommer fra mine tanker om hvordan jeg lever mitt liv, hvordan jeg presenterer meg selv eksternt og hvordan jeg ser på meg selv internt. Lyrisk skisserer den frykten min for at jeg ikke har gjort nok for å uttrykke min skjønnsidentitet og dykker ned i følelser om utseende og min kroppsdysmorfi. Refrenget er imidlertid håp. Budskapet er at det er ok at man ikke alltid har visst hvem man er eller hvor man skal, og det er aldri for sent å begynne å finne nye deler av seg selv.Weightless og den forrige singelen Selfish Lover følger i fotsporene til fjorårets Young Hard & Handsome EP og viser at Walt Disco er et band som trosser konvensjoner for å skape en ungdommelig, samtidsmessig og skeiv verden.


Samtidig kunngjør de at de spiller på London’s Scala i April 2022, og at de nå skal turnere med Duran Duran på et par festivaler og deres store høstturné.


Walt Disco er Charlie Lock (bass), Jack Martin (trommer), James Potter (vokal), Finlay McCarthy (gitar), David Morgan (keys) og Lewis Carmichael (gitar). Følg med for nyheter om deres debutalbum, som slippes på Lucky Number; (Middle Kids, Dream Wife, Hinds, HMLTD, Jay Som, Sunflower Bean, Sleigh Bells) og flere.


bottom of page