top of page
  • Redaksjonen

Walt Disco med dato for debutplaten

Oppdatert: 28. jan. 2022


Ser du likheten til Med Grimm og Gru i den nye videoen?

Foto: Furmaan Ahmed

Glasgows Walt Disco annonserer i dag sitt kommende debutalbum Unlearning, som slippes på Lucky Number 1.april. Den betagende debuten er gjennomsyret av metamorfoser, et sceneshow i to akter. Den dekker både flings og romanser, identitet, kropper og endringer, dyp kjærlighet til familien og, selvfølgelig, Hollywood-glamour. Albumet spiller ut som en musikal, med en emosjonell tråd og til og med et instrumentalt pausenummer med den passende tittelen The Costume Change.


Denne gangen ønsket vi å snøre på oss skøytene og pynte i alle regnbuens farger og vise at kulhet ikke burde gå på bekostning av å bare ha det gøy og akseptere seg selv!

Den splitter nye singelen How Cool Are You? som også slippes også i dag, er både lett og lystig, en trampende livehymne og fanfavoritt etter bandets turné med utsolgte datoer i UK i høst. Låten paraderer seg prangende gjennom tre minutter med grell pop-pompøsitet. På videoen jobbet bandet nok en gang med Eric J Liddle og Kasparas Vidunas i Humble Film Productions. Bandet forteller:


-Denne gangen ønsket vi å snøre på oss skøytene og pynte i alle regnbuens farger og vise at kulhet ikke burde gå på bekostning av å bare ha det gøy og akseptere seg selv!


Det nye låten er den fjerde som er hentet fra den kommende debutplaten, og følger i fotsporene til de tordnende og særdeles emotive singlene Macilent, Weightless og Selfish Lover sluppet i 2021.

Mens temaene på albumet er universelt relaterbare, er Walt Discos virkelige gave deres unike erfaring med oppdagelse og hjertesorg mellom skeive mennesker, noe frontfigur James går i dybden på i låter som Weightless, Be An Actor og Hold Yourself As High As Her.


I Walt Discos øyne, er det aldri for sent å bli hva du kanskje alltid har vært, og det er mer enn nok muligheter å utforske dette på Unlearning.


Forhåndsbestill her: https://ffm.to/unlearning


Etter en mengde med hypede konserter i UK før jul, har bandet nå også annonsert sin største UK-og Europaturné noensinne denne våren, blant annet London’s Scala, Paradiso i Amsterdam og avslutningen på selveste Point Ephemere i Paris.


Debutalbumet Unlearning følger opp Young Hard & Handsome EP (2020) som for alvor viste at Walt Disco er et band som trosser konvensjonene for å skape en ungdommelig, samtidig og skeiv verden i sitt eget bilde. De kommende livedatoene kommer etter opprørske konserter i 2021 på blant annet TRNSMT Festival og Dot To Dot, i tillegg til at de både har turnert på egenhånd og med selveste Duran Duran i høst. De har virkelig fått vist at de er blant de mest spennende nye bandene i UK akkurat nå.

bottom of page