top of page
  • Redaksjonen

Vakkert fra Meryem Aboulouafa

Nydelig album fra den marokkanske artisten.

Foto: Paul Rosteau

Meryem Aboulouafa er en singer-songwriter fra Casablanca, Marokko, som nylig signerte med Parisbaserte Animal 63.

Etter noen raffinerte sessions med hennes første låter sammen med Keren Ann, tok hun utfordringen med å skape et album, dypt forankret i solid musikalsk håndverk, emosjonell finesse og samtidige soniske visjoner skapt med god hjelp fra produsentene og musikerne Para One og Ojard.


Om du er på utkikk etter noe som er litt utenfor boksen, samtidig som at det er både fint og tilgjengelig, er Meryem et stalltips.

I løpet av sine mangfoldige turer frem og tilbake mellom hjembyen og Paris, tøyet både hun og produsentene sine grenser, og designet et album hvor hennes stemme står i sentrum. Ikke bare stemmen i en musikalsk og teknisk sammenheng, men også stemmen til en moderne, marokkansk kvinne, musiker, troende og poet.


Før helgen slapp hun sin første plate. Om du er på utkikk etter noe som er litt utenfor boksen, samtidig som at det er både fint og tilgjengelig, er Meryem et stalltips.


Meryem oppdaget musikk i ung alder, da faren introduserte henne for The Beatles, Rolling Stones og Pink Floyd, men også for franske storheter som Piaf, Brel og Brassens. Mens hun studerte musikkteori og spilte fiolin på musikk-konservatoriet, søkte en ensom Meryem også tilflukt gjennom å skrive, for å temme hennes indre stormer. Hennes dikt på både fransk og arabisk, ble hennes første steg på veien mot den låt-og tekstskriveren hun er i dag.


I forbindelse med plateslippet, slapp hun også musikkvideoen til et av sporene, Deeply.bottom of page