top of page
  • Redaksjonen

Vakker EP-debut fra amilost


Låtene tar for seg hvordan våre erfaringer former oss som mennesker.

Foto: Weareonit

amilost er tre venner med en dyp musikalsk stamtavle og en evne til å skrive låter som gjør rå følelser om til øyeblikk av skjønnhet. Ulike musikalske påvirkninger kolliderer alltid når den norsk-britiske trioen lager musikk.


Sigrid Zeiner-Gundersen er klassisk skolert i Oslo, og vokste opp med Grieg og Mozart, men som femtenåring var hun metallvokalist. Trommis og medprodusent Ross Craib var godt inne i hardrocken, men følte seg egentlig mer hjemme i den mer subtile alt-rocken. Bassist Charlie Fowler var godt forankret i poprocken og den lokale surfescenen hjemme i Cornwall.


Sammen lager de noe helt unikt, altpop som både er veldig tilgjengelig og veldig intimt. Musikk som bringer publikum sammen på en svær bølge av følelser samtidig som den tillater lytterne sterkt personlige opplevelser. Låtene bygges ofte fra hviskende tilståelser til skinnende postrock-klimakser du tidligere bare har hørt fra Sigurd Ros. Skandinavisk pop med episk grandør.


Introspective Souvenirs handler om å søke innover i jakten på svar. For oss er sangene en systemisk tilnærming for å finne ut hvorfor du føler det du føler.

Debut-EPen Introspective Souvenirs tar for seg hvordan våre erfaringer former oss som mennesker. Hvordan vårt verdensbilde endres med hvert forhold og hver personlige åpenbaring. Låtene ser på fire temaer: angst, kjærlighet, eskapisme og aspirasjon.

All musikken til amilost er produsert og arrangert av Sigrid og Ross, og deres sylskarpe øre for detaljer er tydelig. Introspective Souvenirs bygger på sonisk innovasjon, som også høres i arbeidet til produsenter som Finneas (Billie Eilish) og Thomas Dybdahl. Sampling av organiske lyder som en knirkende dør eller et fottrinn, brukes for å bygge en levende, pustende elektronika.


Pens første singel, pillowside ble fantastisk mottatt både av NRK P3 her hjemme, og Amazing Radio i UK og USA. Senere singler har også vært å høre på viktige lister som NMF, Sommersol og IndielistaSpotify, de var coverstars på Tidal sin Indievibrasjoner og de fikk også en rekke plasseringer hos Apple Music.


I september kan du se frem til å se dem på by:Larm!


bottom of page