top of page
  • Redaksjonen

Vaarin om gammel kjærlighet


Et soundtrack til vandringen i ditt eget tankeslott.

Foto: Morten Skalstad

En dag blir vi gamle, og tenker tilbake på kjærlighetsforholdene vi hadde og ikke hadde. Smerten og gleden, de faktiske elskerne og de som bare var i tankene våre. Dette er scenariet Vaarin forestiller i sin nyeste singel Lovers In Memory.


Vi former vårt eget minne for å kunne bære det med oss og ikke ødelegge oss selv med det som var vondt kanskje, en slags forsvarsmekanisme.

Lovers In Memory spiller på ideen om å bla gjennom et imaginært fotoalbum mange år fra nå, og kjærtegne ansiktene til tidligere romantiske følgesvenner. Hvor er de nå, er de lykkelige? Det er Vaarins første kjærlighetssang, om du vil. 


Det fine og vonde med å avslutte et forhold, er at det blir til et minne. Et minne som forandrer seg, og blir bedre eller verre enn det det egentlig var. Det lever og utvikler seg. Men ofte husker mennesker best det som var fint. Vi former vårt eget minne for å kunne bære det med oss og ikke ødelegge oss selv med det som var vondt kanskje, en slags forsvarsmekanisme." sier 23-åringen om den nye låten.


Minner er vesentlige og avgjørende for oss. Lovers In Memory berører vår trang til å kunne fantasere. Det handler mest av alt om en kjærlighet som er veldig sterk i mitt minne, som har vokst seg større og større, fordi den ikke forplikter og ikke binder. Selvsagt var den en gang kanskje mindre og svakere, men like fullt ekte. Nå er den stor, og i drømmene voldsom. Akkurat som refrenget!


Det er et stykke musikk som starter med små elektroniske drypp, ikke ulikt en tidlig Glass Animals-komposisjon. Så vokser det ut til et korarrangement i refrenget, et soundtrack til vandringen i ditt eget tankeslott.

Så nå, etter å ha leste disse linjene og hørt på sangen.....hvem tenkte du på?bottom of page