top of page
  • Redaksjonen

Vaarin med ny smakebit fra oppfølgerplaten


En jam for kjærlighet som aldri fikk tid til å blomstre.

Foto: Morten Skaldstad

Før helgen slapp Vaarin den andre singelen fra albumet som slippes sånn ca. i det gradestokken bikker 20 grader her til lands.


Låten heter There's You, og er en jam for kjærlighet som aldri fikk tid til å blomstre, men som fremdeles kan bli ekte.


Jeg vet at vi kan ende opp på et felles sted sammen, men akkurat nå føles det ut som jeg og alle jeg kjenner later som om vi er noen i fremtiden eller noen vi var for flere år siden.

Vi, folket, har en tendens til å lytte mer til fortiden og fremtiden enn det som er her og nå. Går vi oss vill i tid? Lurer vi for mye? Jeg vet at jeg gjør det. Vi glemte verden, dagene, øyeblikkene, detaljene. La oss sitere den svenske forfatteren Stig Johansson: – “Alle disse dagene som kom og gikk – ikke visste jeg at de var livet.” Jeg vet at vi kan gjøre det bedre enn det. Jeg vet at vi kan ende opp på et felles sted sammen, men akkurat nå føles det ut som jeg og alle jeg kjenner later som om vi er noen i fremtiden eller noen vi var for flere år siden. Hva er årsaken? Hvorfor lurer vi så mye?

Denne organiske og rare ABBA & Maggie Rogers type-låten er en miks mellom trip hop, folk, rock og pop. Hovedinstrumentet i låten er akustiske gitarer sonisk stablet oppå hverandre, slik at det ikke lenger høres ut som gitarer. Celloen i refrenget er det eneste instrumentet du tydelig kan kjenne igjen. Alle lydene i låten er spilt inn, enten støy, piano, glass eller vokal, og blitt bearbeidet lenge og godt.


Vaarin ber oss stoppe klokken og begynne å koble oss på hverandre.


There’s You er et perspektiv på hvordan kjærlighet ikke føles så ekte som det burde. Det kjennes som et løp mot klokken. Låten høres ut som en tikkende klokke og Vaarins vokal kjemper i mot den.


There’s You er en hymne for nåtiden og kjærligheten vi kan føle på i nuet, Nærheten du kan føle på akkurat nå. Det finnes ikke én unnskyldning for hvorfor vi ikke kunne vært mer tilstede. Med boost fra de massive trommene, et engasjerende kor og Vaarins nære vokal tvinger denne sangen deg til å føle på øyeblikket og kanskje bevege deg litt også. Dette er en jam for kjærlighet som aldri fikk tid til å blomstre, men som alltid en dag kan bli ekte.


Artisten Vaarin (Vårin Strand) har siden sin stjernedebut med jazz albumet Even If I started Seeing Rainbows i 2018 gitt ut mye musikk og gjort flere ulike visuelle samarbeid både på scene og på film. Vaarins musikk har blitt A-listet på nasjonal radio og spilt hun mye live både som headlinerartister, men også som support for både AURORA,Hellbillies, Bel Canto og Fay Wildhagen. Vaarin ble også trukket ut som en av de heldige til å spille på Grefsenkollen i 2018, samt har hun spilt både på den Norske Ambassaden i Berlin og for kongen og statsminister på NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum. Vaarin er spesielt anerkjent for å være en av veldig få som har fått terningkast 6 av Dagsavisens Geir Rakvaag på debutplaten sin.


Pop/jazz-artisten skal slippe sitt andre album The Identity of Belonging i 2023 og med dette også musikkvideoer som skal befinne seg på en helt egen planet. Albumet er et konseptalbum og handler om å ikke føle at man hører til og derfor skildrer låtene ulike måter å lage sine egne verdener på. Albumet slippes på Universal Music Norge.

bottom of page