top of page
  • Redaksjonen

Vêrfast tar farvel med storbyen


Det Luttfestaktuelle bandet med ny musikk

Foto: Kjersti Hegna

Luttfest-aktuelle Vêrfast slipper sin ferske låt BYEN, deres første utgivelse siden Nok sagt!, som fikk strålende anmeldelser i blant annet VG.


BYEN er et resultat av tanker, observasjoner, og følelser fra halvannet år med karantener, isolasjon, sosial distansering og hjemme alene-fester helt uten gjester.


Høsten 2020 kom deres til nå siste utgivelse Nok sagt!, som trillet en femmer på VG sin terning, og året ble kronet med Luttpris i kategorien Årets Nykommer.

Dermed fortsetter de sin musikalske og kritikerroste reise og starter 2022 med et brak.


For det har virkelig gått bra for vestlendingene helt siden starten. Debutsingelen Best Aleine fikk sin verdenspremiere på nasjonal radio, da StjerneposeNRK P13 var de aller første som fikk vise den frem for det norske folk. Siden rakk den å få bra med rotasjon på kanalen. Den påfølgende singelen Vinden i ryggen fikk også bra med spilletid på nasjonal radio etter at den kom ut høsten 2019.

Suksessen gikk ikke upåaktet hen, og mot slutten av året ble Vêrfast nominert til Årets Nykommer på Luttprisen 2019.


Den selvtitulerte debut-EPen kom på vårparten i 2020, og fikk rosende omtale i norsk media. Blant annet fra Musikkmagasinet i Klassekampen som skrev "Fengende, lovende EP fra tre som åpenbart ikke er best alene, men sammen". Den første singelen fra EPen, Alt du ikkje fekk, ble også spilt en del på norsk radio, i tillegg til at du har kunnet høre den på tv på selveste NRK1.


Høsten 2020 kom deres til nå siste utgivelse Nok sagt!, som trillet en femmer på VG sin terning, og året ble kronet med Luttpris i kategorien Årets Nykommer.


Etter halvannet år med utallige karantener og dager i isolasjon er bandet nå tilbake med singelen BYEN, som altså ble sluppet fredag 14.januar.

bottom of page