top of page
  • Redaksjonen

Vêrfast er tilbake med sin sedvanlige vestkystrock


Låt om å ha flyttet tilbake til Vestlandet.

Foto: Kai Worley

Mens Vêrfasts forrige singel BYEN, var en stemningsrapport fra isolasjonslivet og Tigerstadens tomme gater i forbindelse med Corona-nedstengningen, handler Timeglaset om at to tredjedeler av bandet nå har gjennomført det de lenge fantaserte om. Å flytte hjem til det deilige Vestland.


–Jeg synger om en person jeg trodde var vennen min, men som gang på gang har vist at han bare bryr seg om seg selv og gjerne dytter andre mennesker ned for å få det som han vil.

Det er en kjærlighetshistorie mellom to mennesker, men også mellom menneskene, sjøen, fjellet og de vêrbitte omgivelsene, som nå har blitt deres hjem. Musikalsk beveger bandet seg i et vestkyst-rock/pop-landskap, med et aldri så lite besøk i shoegaze-land. Frihetsropende gitarer omsvøper låtens sentrum, den inderlige teksten og Hallvard Mostrøm og Lene Neverdal sine vokalharmonier. Den eminente rytmeseksjonen, bestående av Thomas Gallatin (Darling West, Morten Abel, Marit Larsen) og Ruben Fredheim Oma (Ida Maria, Adam Douglas) bidrar til et delikat og effektivt bakteppe for de henrivende melodiene.

Bandets første singel, Best aleine, hadde premiere i Stjernepose på NRK P13 og fikk god omtale der før den fortsatte med å få bra rotasjon på kanalen. Den påfølgende singelen, Vinden i ryggen, fikk også en god del avspillinger på nasjonal radio etter at den kom ut høsten 2019. Suksessen gikk ikke upåaktet hen. Mot slutten av året ble trioen nominert til Årets Nykommer på Luttprisen 2019


Den selvtitulerte debut-EPen til Vêrfast kom mai 2020. "Fengende-lovende ep, fra tre som åpenbart ikke er best aleine, men sammen.", skreiv Klassekampens musikkmagasin om utgivelsen. Den siste singelen fra EP-en, Alt du ikkje fekk, har vært å høre på norsk radio såvel som på NRK TV i beste sendetid. Høsten samme år slapp bandet singelen Nok sagt! og VG trillet en finfin femmer på terningen. Året ble kronet med Luttpris i kategorien Årets Nykommar.


Mer musikk fra bandet er ventet i løpet av våren 2023, og først ut er altså singelen Timeglaset


bottom of page