top of page
  • Redaksjonen

Undrende fra Anna Leone.


Slipper i dag musikk for første gang på to år.

Foto: AllPoints/Half Awake

Anna Leone slipper torsdag 29.april ny musikk for første gang på to år, hentet fra hennes lenge etterlengtede debutalbum, som slippes senere i år. Singelen, som er produsert av Paul Butler (Michael Kiwanuka, Hurray For The Riff Raff) er ute midnatt via AllPoints/Half Awake, og følger opp Stockholmartistens bejublede debut-EP fra 2018, Wandered Away.


Platen min handler veldig mye om isolasjon og en følelse av å være frakoblet fra verden, og jeg har lurt på om det er energien jeg burde slippe ut i verden under dagens omstendigheter.

EPen sikret Leone radiospilling på 6Music (inkludert hos Lauren Laverne & Guy Garvey), Ones To Watch tips fra Spotify og Youtube, i tillegg til over 18 millioner streams så langt.Wonderingslippes nå i kjølvannet av at Anna nylig vant 2020Music Moves Talent Awardssammen med de andre vinnernegirl in red, FlohioogPongo


Når vi dras tilbake til Leones delikate men kompromissløst ærlige univers, treffer den sakte intensiteten til Wondering en emosjonell rødlinje med en forsiktig modenhet som kjennetegner hennes 25 år. Når hun snakker om stien som ble tråkket opp underveis i prosessen når hun skulle lage oppfølgeren til Wandered Away (produsert av Grammynominerte Bryan Wilson) forteller Anna:

-Jeg har vinglet frem og tilbake når jeg har prøvd å bestemme meg for om jeg skulle slippe musikken min som planlagt. Platen min handler veldig mye om isolasjon og en følelse av å være frakoblet fra verden, og jeg har lurt på om det er energien jeg burde slippe ut i verden under dagens omstendigheter. Men når alt kommer til alt handler låtene om isolasjon men også om å leges, og jeg håper at det er det folk tar med seg fra de nye låtene. Jeg har slitt med angst og depresjoner i lang tid, og min første plate kulminerer derfor i de følelsene. Det er fremdeles vondt for meg å høre på men det er en bra ting, synes jeg. Det føles rensende.

Anna Leone vokste opp med fire søstre og var en introvert jente som var besatt av tv-spill og sci-fi, noe som bidro til at hun tidlig utviklet et rikt indre liv. Da hun vokste opp med hodet sitt langt inne I DC og Marvel-tegneserier, ble to av hennes søsken med I en popgruppe. Leone kjøpte en gitar, uten noe mer plan enn å lære seg å spille favorittlåtene fra Bon Iver, Lana Del Rey og Laura Marling hjemme på rommet. Snart viste hun en oppsiktsvekkende evne til følelsesmessig resonant låtskriving, og begynte å kjempe mot den ødeleggende sceneskrekken, som hun fremdeles har. Anna Leone har truffet et raskt voksende internasjonalt publikum, som fortsetter å bre seg utover kloden, langt forbi de fire veggene rundt soverommet hvor det hele startet.
bottom of page