top of page
  • Redaksjonen

Uhyggelig vakkert fra Vaarin


Treffer deg med sårbarhet, bitterhet, sorg og mørke.

Foto: Ainsley Hutchence

Å høre Vaarin synge og se henne opptre er ikke bare komfortabelt. Hun treffer noe i deg som du trodde du hadde gjemt og glemt bort, sånn at du ikke trengte å deale med det.


Noen ganger prøver jeg å ikke gjøre det, for det er følelsesmessig utmattende, men jeg klarer ikke å undertrykke det.


Vaarin kan åpne deg på vidt gap, og hun kommer til å gjøre det. Og det rare er at selv om det føles grusomt og sårbart, er det også godt, rensende og sannferdig. Nyt følelsen av å bli sett. Blottlegg sjelen din med Bitter Taste Of Goodbye EP.


Alt ble både usunt og urealistisk for meg, fordi skuffelsen slo meg knallhardt i bakken.

Låtene på Bitter Taste Of Goodbye har blitt til på hennes mange turer til Bergen de siste to årene. Låtenes overordnede temaer er refleksjonen over kjærlighet, forståelse og intimitet i alle former – i vennskap, med fremmede og med seg selv. Vunnet og tapt, evig og flytende. Som Palace Square, inspirert av en fredfull kveld på ball. Den handler om skjønnheten i en fantastisk natt, som noen ganger kan være bare det, og det er nok. Eller Chasing Happy“Let the light in, bring me back to life”. Linjer som peker på henne selv, og ber hennes indre, lykkelige person komme frem fra gjemselen. Lovers In Memory bærer den enkle idéen om et fotoalbum du blar gjennom når du blir eldre, og gjenopplever kjærligheten som var og ikke var.​

Samtidig med EP’en slippes også tittelsporet Bitter Taste Of Goodbye. Et tapt vennskap er bakgrunnen for låten og Vaarin husker det slik:


Denne låten beskriver et svik. Det å ha noen, en veldig god venn eller en som er kjær. Og så ganske plutselig ikke ha det! Jeg erfarte en ødelagt relasjon. Alt ble både usunt og urealistisk for meg, fordi skuffelsen slo meg knallhardt i bakken. Jeg ble liggende med tårer før jeg reiste meg opp. Med en vond smak i munnen. Av å bli forrådt. Det er bittert å ikke ha lykkes sammen. Men jeg håper jo, fortsatt.

Sammen med låten finnes det også en musikkvideo som gir deg noen glimt av sårbarheten, bitterheten, sorgen og mørket som befinner seg bak Bitter Taste Of Goodbye. Musikkvideoen er inspirert av den intense marionettedukke-scenen fra den fransk-polske filmen Veronikas to Liv. I musikkvideoen ser du nemlig en marionettedukke som er spesiallaget av en polsk dukkemaker ved navnet Kasia Pietrzykowska til å være en kopi og kloning av Vaarin selv. Dukken spiller en delikat rolle i den dystre skildringen av skuffelse og tvilen ovenfor seg selv og andre.

Sett deg ned, lytt til Bitter Taste Of Goodbye og nyt den intense og ærlige videoen. Vi kan ikke skrive noe mer her nå, som vil få deg til å forstå kraften, tyngden og blikket Vaarin sikter rett mot deg. Den uunngåelige måten Vaarin pakker opp og bretter ut sjelen din. Du må nesten bare trykke på play og høre selv.


bottom of page