top of page
  • Redaksjonen

The Kooks annonserer sitt sjette studioalbum


Slippes i tre deler. Første del er ute i dag.

Foto: Paul Johnson

I dag annonserer det britiske banebrytende indiepop-orkesteret The Kooks sitt sjette studioalbum, 10 TRACKS TO ECHO IN THE DARK, som slippes 22.juli på Lonely Cat / AWAL Recordings, en frisk, elektronikktung evolusjon av deres ikoniske sound.


De har også tenkt nytt når det kommer til å slippe album. Platen vil slippes i tre deler, de første to som EPer med tre spor på hver, og på den tredje delen kommer også fire nye låter. Den første EPen, CONNECTION - ECHO IN THE DARK PART 1 slippes i dag.


Jeg brukte ingen drugs, men det ble noen barturer og whiskeyflasker, altså.

Etter en verdensomspennende arenaturné og utgivelsen av deres 2018 UK Top Ten-album Let’s Go Sunshine ble bandet headlinere både på festivaler rundt i Europa og på hjemmebane i Storbritannia. Streamingeksplosjonen åpnet opp The Kooks for et helt nytt publikum av unge fans som elsket deres distinkte merkevare innen indiepop, og som reiste land og strand rundt for å få sett dem live. Etter å ha returnert etter en beinhard turnéplan, sverget frontmann Luke Pritchard på å ta en lengre pause. Men istedenfor gikk han rett i studio igjen.


Jeg begynte å dra til Berlin tre eller fire dager i slengen. Jeg ble virkelig påvirket av Brexit og jeg ønsket å markere det ved å lage en europeisk plate, forklarer han.


Vi er et europeisk band, vi har praktisk talt bodd på veien og vi elsker Europa, så vi ville beholde den forbindelsen.


Berlin har lenge vært et slags kreativt mekka for artister i hele verden, og Pritchard hang i de kretsene og møtte folk som han endte opp med å jobbe med på deres gigantiske sjettealbum, 10 TRACKS TO ECHO IN THE DARK. Perioden var preget av arbeid, inspirasjon og kreativitet, og veldig lite hard festing.


Jeg brukte ingen drugs, proklamerer Pritchard. -Men det ble noen barturer og whiskeyflasker, altså.


Miljøet startet ganske fort å gi resultater.


Mange låtskrivere har funnet tilflukt i Berlin, sier han. Det er en ganske fri by, så alt er ikke så oppslukt av kommersialitet. Jeg var på utkikk etter noe litt råere og mer minimalistisk. Noen ganger fanger du bare opp viktige nyanser et sted. Det er ikke nødvendigvis folkene. Det er stedet.

Bevæpnet med et nytt mantra om ikke å overtenke ting og bare lage en plate han ville hørt på hjemme, kom idéene fritt og enkelt. Etter å ha paret opp med Tobias Kuhn som ble med å skrive og produsere mesteparten av platen, skrev de lead-singelen Connection, på bare noen få timer allerede i første skrivesession. Ting gikk fort og fint fremover og paret fikk laget fem låter, men i mars 2020 stoppet COVID Pritchards europeiske drøm, og han måtte dra hjem til UK for å gjøre ferdig skrivesessions på Zoom frem til Tobias kunne dra til London for å spille inn med Pritchard og resten av bandet, Hugh Harris (lead gitar/synth/bass) og Alexis Nunez (trommer).


Etter å ha giftet seg og blitt far for første gang, hører vi nå fra en ny Pritchard, en som har lagt sine demoner bak seg og er optimistisk med tanke på fremtiden.


Jeg håper virkelig at den følelsen av indre ro kommer frem, sier Pritchard om platens rungende optimisme.


Jeg ønsker virkelig å ha det gøy i livet mitt nå. Men det er også en slags refleksjon på hva jeg følte både før, under og etter Covid-verden. Jeg leste mye sci-fi – som Philip K. Dick, Azimov og surrealistiske ting som Boris Vian – som åpenbart er veldig distraherende i forhold til hva som skjer i verden, men det hjalp meg med å være fantasifull med de nye låtene.


Luke konkluderer;


Under pandemien hadde jeg god tid til å gå gjennom albumene våre og føle meg skikkelig stolt og heldig. Denne platen er et stort takk til fansen som har fulgt oss så lenge. Vi håper dere elsker den!

bottom of page