top of page
  • Redaksjonen

Sunflower Bean sparker mot den amerikanske drømmen


Ny låt og video fra deres lenge etterlengtede album

Foto: Driely S

New York-trioen Sunflower Bean—vokalist og bassist Julia Cumming (hun/henne), gitarist og vokalist Nick Kivlen (han/ham), og trommis Olive Faber (hun/de), annonserte nylig sitt lenge etterlengtede nye album, Headful of Sugar. Bandet har allerede gitt oss noen sniklytter med singlene Baby Don’t Cry og leadsingelen Who Put You Up to This.


Denne uken deler de den neste låten, Roll The Dice, som hadde premiere som Hottest Record In The WorldBBC Radio 1 på mandag.


De tradisjonelle rutene mot suksess og stabilitet i Amerika er alvorlig innsnevret.

Låten gir deg Cumming og Kivlen i unison sang og kulminerer i omtenksom feedback og et sprudlende piano som krasjer gjennom en statisk vegg av lyd. Som en slags tiltale mot den såkalte amerikanske drømmen, ble Roll The Dice skrevet for å fortelle om hvor mange unge voksne som i dag må ha bi-jobber for å hjulene til å gå rundt. Bandet forklarer,


Nesten alle vi kjenner, sliter med pengeproblemer. De tradisjonelle rutene mot suksess og stabilitet i Amerika er alvorlig innsnevret. Den eneste måten å komme deg frempå er å ta stor risiko og bare kaste terningen.


På videoen til Roll The Dice, fortsetter Sunflower Bean den cinematiske reisen som startet med Who Put You Up To This?

Headful of Sugar slippes 6.maiLucky Number, og følger Sunflower Bean

mens de navigerer seg gjennom både smerten og ekstasen i det moderne amerikanske samfunnet.


Ingen lover deg morgendagen, ingen lover deg turné, ingen lover deg popularitet, god helse eller penger. Hvorfor ikke skape det du vil skape på egne premisser? Hvorfor ikke lage en plate som får deg til å ville danse? Hvorfor ikke lage et album som får deg til å ville skrike?, spør Julia Cumming.


Headful of Sugar et psykedelisk rush designet for å spille høyt med vinduene nede, og er produsert og mikset av UMOs Jacob Portrait, spilt inn av Olive Faber og Portrait, både i Electric Lady og Sunflower Bean Studios.


Sunflower Bean er kjente for sine enestående liveopptredener, som har gitt dem spots på svære festivaler som Glastonbury, Governors Ball, Bonnaroo, Lollapalooza, Reading & Leeds, og turnéer med artister som Beck, Cage the Elephant, Interpol, Courtney Barnett, The Pixies, The Kills, DIIV, Courtney Barnett, og Wolf Alice. De varmet til og med opp for Bernie Sanders under forrige valgkamp. Nå gjør bandet seg klare for å komme seg tilbake på veien med en massiv vårturné i forbindelse med Headful of Sugar.

bottom of page