top of page
  • Redaksjonen

Sunflower Bean mister kontrollen av og til


Slipper ny låt nøyaktig én måned før albumslipp.

Foto: Lucky Number

New York-trioen Sunflower Bean, vokalist og bassist Julia Cumming (hun/henne), gitarist og vokalist Nick Kivlen (han/ham), og trommis Olive Faber (hun/de), gjør seg klare til slippet av deres lenge etterlengtede nye album Headful of Sugar, ute neste måned.


Jeg har alltid tenkt at min uvørne side både er en gave og en forbannelse, som leder meg til de beste valgene på scenen men de verste valgene i mitt private liv.

I dag deler bandet sin nye single I Don’t Have Control Sometimes. Her feirer Cumming en periode av uforsiktighet og ustabilitet som førte henne til bristepunktet som gjorte at dette albumet slår med en sånn utrolig styrke. Men det er ikke noe mørke å finne her. I Don’t Have Control Sometimes er en sjokkerende lys poplåt som kan minne om The Cure, og som selvsikkert nekter å unnskylde noe som helst. “I don’t care what tomorrow thinks/ Today I’m totally mine,” synger Cumming mens hennes gnistrende vokal kommuniserer vittigheter og selvbevissthet som svelger enhver underliggende lidelse.


Jeg har alltid tenkt at min uvørne side både er en gave og en forbannelse, som leder meg til de beste valgene på scenen men de verste valgene i mitt private liv. I don’t have control sometimes er innrømmelse, aksept og nesten en feiring av de impulsive og kanskje til og med sinnssyke sidene av deg selv, forklarer Julia.

Headful of Sugar slippes 6.maiLucky Number, og følger Sunflower Bean

mens de navigerer seg gjennom både smerten og ekstasen i det moderne amerikanske samfunnet.


-Ingen lover deg morgendagen, ingen lover deg turné, ingen lover deg popularitet, god helse eller penger. Hvorfor ikke skape det du vil skape på egne premisser? Hvorfor ikke lage en plate som får deg til å ville danse? Hvorfor ikke lage et album som får deg til å ville skrike?, spør Julia Cumming.


Headful of Sugar et psykedelisk rush designet for å spille høyt med vinduene nede, og er produsert og mikset av UMOs Jacob Portrait, spilt inn av Olive Faber og Portrait, både i Electric Lady og Sunflower Bean Studios.


Sunflower Bean er kjente for sine enestående liveopptredener, som har gitt dem spots på svære festivaler som Glastonbury, Governors Ball, Bonnaroo, Lollapalooza, Reading & Leeds, og turnéer med artister som Beck, Cage the Elephant, Interpol, Courtney Barnett, The Pixies, The Kills, DIIV, Courtney Barnett, og Wolf Alice. De varmet til og med opp for Bernie Sanders under forrige valgkamp i USA. Nå gjør bandet seg klare for å komme seg tilbake på veien med en massiv vårturné i forbindelse med Headful of Sugar.


bottom of page