top of page
  • Redaksjonen

Stockhaus prøver å komme frem


Presis som vi er den siste singelen før albumet Opp og frem kommer om noen uker.

Foto: Camilla Løland

I kjølvannet av glimrende tilbakemeldinger på sine konserter på Vill Vill Vest, og singelen Som eg vil, som du kanskje har hørt på radio allerede, er den enigmatiske artisten Stockhaus nå klar med sin andre singel fra albumet Opp og frem, som slippes i slutten av oktober.


Den nye låten heter Presis som vi, og er ute NÅ!


Presis som vi er en gyngende poplåt med en underliggende melankolsk stemning og et fjellstøtt, forløsende refreng.


«ligger på bakken og kikker opp på himmelen

trærne vugger sakte i stram regi av vinden,

jorden er så myk og hard på samme tid

presis som vi.»


Opp og frem har et sær-stockhauskt tonespråk og garantert de beste pop-refrengene du kommer å høre vest for svenskegrensen i 2021

Kristian Stockhaus er i norsk musikalsk målestokk et unikum.


Med et formidabelt stort sjanger-spenn, en bauta av en CV og en urokkelig musikalsk utforskertrang og nysgjerrighet, er han etter 20 år i musikkbransjen fortsatt en kraft å regne med.


Opp og frem er hans niende soloalbum. Over en dynamisk produksjon som henter inspirasjon fra pop, hip-hop og lydkunst pensler han ut personlige låter med underfundige tekster.Tidligere har du kunnet høre ham som produsent på kontemporære hip-hop produksjoner, som vokalist og gitarist i det innovative progrockbandet Ungdomskulen, som komponist til det elektroniske lydsporet til en fiktiv sci-fi film. Han har remikset og produsert noen av landets største artister. Han har turnert rundt i verden med egne prosjekter eller som gitarist for band som Røyksopp. Sammen med Synne Sofi Bårdsdatter Bønes har han startet Lekende Lett som er noe så unikt som en hiphop/rnb duo på norsk. Samtidig har han alltid skrevet ny musikk og utviklet seg i solo-prosjektet Stockhaus.


Utrolig nok er han likevel relativt ukjent for de fleste, og sjelden nevnt i norsk media. Intet naturlig valg for journalister å ringe når de skal klynge sammen artister for å få bredden av en kulturell sak.


Det er helt klart noe uforløst i forhold til hva han har levert og hvilken status han har i bransjen i Norge. Men med en musikalsk metamorfose i stadig utvikling, er han vanskelig å definere og å putte i bås. Det er lettere å finne en hjort som ikke beveger seg i skogen, og i Stockhaus’ tilfelle er han verken å finne på noen oppmerket sti eller i åpent terreng.


Opp og frem har et sær-stockhauskt tonespråk og garantert de beste pop-refrengene du kommer å høre vest for svenskegrensen i 2021!bottom of page