top of page
  • Redaksjonen

St. Niklas drømmer om McDonalds

Oppdatert: 13. mar. 2020Fire år etter suksessen med C-O-O-L EP, er St. Niklas endelig tilbake med nye toner!.

Foto: Lars Evanger

Den forrige EPen ble skamrost av NRK Urørt, og løftet frem av musikkblogger og spanske maratonløpere(!!), noe som akkumulerte over en million streams på Spotify alene, og lå høyt oppe på Spotify Viral både i Norge, Sverige og Spania.


Når han nå slipper Rebels, er det første single ut fra hans nye EP Your Imperfections Make Me Even More Obsessed With You, som slippes i mai og er et resultat av samarbeid med en rekke ulike produsenter og låtskrivere, både hjemme i Norge, i Sverige og i London og Newcastle.


Drømmen er å høre min egen låt i en McDonalds-reklame. Da har jeg runda musikkbransjen og legger opp uten forvarsel.

Rebels er et anthem for alle som tør å gå mot strømmen. Om de som tenker på å gjøre noe annerledes.


St. Niklas om låten;


-Låten ble skrevet en høstkveld i Oslo for et par år siden, og handler egentlig om å gi litt faen i de forventningene vi føler på i dagens samfunn – om at man må ta en utdanning og finne seg en «skikkelig» jobb for å faktisk bli noe. Det er også et «Fuck deg» til alle som sier «Du driver med musikk, ja. Men hva jobber du med ellers?»


Og ambisjonene er det heller ikke noe i veien med;


-Drømmen er å høre min egen låt i en McDonalds-reklame. Da har jeg runda musikkbransjen og legger opp uten forvarsel.


Hele tre av låtene på C-O-O-L EP hadde premierer på P3, og noen av låtene hadde rotasjon både på P1 og P3.


Siden den gang har han skrevet et utall låter som han har forkastet, mens han har tatt seg tid til å snekre sammen en ny utgivelse med kremen fra disse fire årene. Samtidig har han vært låtskriver for flere andre artister, blant annet på Tomine Harket sin Breathing Better.bottom of page