top of page
  • Redaksjonen

ST. NIKLAS + DØSSI = SANT


Selve manifestasjonen på at man befinner seg i et form for wasteland

Foto: Lars Evanger

Tre år etter suksessen med EPen your imperfections make me even more obsessed with you, som blant annet inneholdt P3-listede Rebels og Late Nights, som fremdeles er på regelmessig rotasjon på norsk radio, er ST. NIKLAS endelig tilbake med nye toner!


Noen ganger har jeg bare hatt lyst å riste i andre mennesker fordi jeg oppriktig tror de undertrykker sitt eget talent ved å konstant alltid ta de trygge valgene.

Den første låten i hans nye kapittel heter comfy, og her har han fått med seg ingen ringere enn DØSSI på vokal. Låten er selve manifestasjonen på at man befinner seg i et form for wasteland i et forhold, eller livet generelt, og at det er på tide å komme seg ut av The Matrix.

-Jeg personlig hater når ting står på stedet hvil og ikke går fremover (eller bakover i form av at man møter motstand) - fordi da vet jeg at jeg befinner meg i komfortsonen, enten det er snakk om i et forhold eller i andre kontekster i livet. Noen ganger har jeg bare hatt lyst å riste i andre mennesker fordi jeg oppriktig tror de undertrykker sitt eget talent ved å konstant alltid ta de trygge valgene. Det er på mange måter nettopp det comfy handler om, men fortalt i kontekst av et forhold mellom to mennesker, forteller Niklas når han skal beskrive låten.


ST. NIKLAS debuterte tilbake i 2016 med C-O-O-L EP, som ble skamrost av NRK Urørt, og løftet frem av musikkblogger og spanske maratonløpere(!!), noe som akkumulerte over en million streams på Spotify alene, og lå høyt oppe på Spotify Viral både i Norge, Sverige og Spania. Hele tre av låtene på EPen hadde premiere på P3, og noen av låtene hadde rotasjon både på P1 og P3.


Siden suksessen han hadde med forrige EP, har han skrevet et utall låter som han har forkastet, mens han har tatt seg tid til å snekre sammen en ny utgivelse med kremen fra disse tre årene. Han har også rukket å være låtskriver for flere andre artister, blant annet på Tomine Harket sin Breathing Better.


bottom of page