top of page
  • Redaksjonen

Spunsugar med sursøt video


Den nye låten Happier Happyless er nesten dansbar. Men bare nesten..

Foto: Charlie Wedin

I fjor slapp Malmöbandet Spunsugar debut-EPen Mouth Full Of You og ble raskt et band å regne med på den nye spirende og spennende showgaze-scenen.


Tyngre og raskere enn andre shoegazere, utmerket de seg som et mørkere men mer melodiøst alternativ. Nå er siktet innstilt på debutalbumet Drive-Through Chapel,som slippes 2.oktober.

Vi er etterkommere til bønder, bibelbeltets fundamentalister og trailertrash.

Den første singelen derfra heter Happier Happyless og utmerker seg med å være en anelse mer saktegående, suggerende, poppete og nesten dansbar. Men bare nesten.. 


Happier Happyless er en sursøt låt som snirkler rundt vemod, lykke og hevn. I tillegg til at den er litt seigere enn tidligere Spunsugar-låter, er den også en hyllest til den totalslaktede filmen Valentine fra 2001, som kom litt for sent under nittitallets gjenoppliving av slashersjangeren, med Scream i spissen.


Med dette som bakteppe, ble debutalbumet skrevet under kriteriene at den skulle ha et minneverdig hook, en pumpende synthbass og et genuint shoegaze-refreng. Som på Happier Happyless, kommer også albumet til å skifte konstant i følelsesmessig tonalitet.


-Vi er etterkommere til bønder, bibelbeltets fundamentalister og trailertrash. Det er de referansene vi har og det er det som har formet vårt sound, sier bandet selv.bottom of page