top of page
  • Redaksjonen

Sommerlig singel fra Doddo


Men selvfølgelig med tungt politisk budskap.

Foto: Munoz

Fjorårets Spellemannvinner for Beste tekstforfatter har sluppet den siste singelen fra hans kommende album.


Retorikken er forlokkende og forførende, men først og fremst er den splittende og demoniserende.

Låten heter Snart er det valg, og Doddo selv har følgende å si om låten;


-Populistene får stadig mer makt. I land etter land står det frem politikere som tilbyr enkle løsninger på vanskelige spørsmål. De setter samfunnsgrupper opp mot hverandre, de setter guder opp mot hverandre, og utvalgte folkeslag gjøres til syndebukker. Retorikken er forlokkende og forførende, men først og fremst er den splittende og demoniserende.


Når det nærmer seg valg blir retorikken flere hakk mørkere: Da skal grenser stenges, abortlover strammes inn og kriminelle straffes strengere. Humaniteten – den som handler om at alle mennesker har lik verdi, den som viser forståelse for at alle menneskers evner og bakgrunn er ulik – settes til side. 


Hva er det de egentlig vil?


Snart er det valg prøver å gi deg svaret.Doddo kort oppsummert:


I 1997 var det nesten umulig å slå på radioen uten at Jeg vil bare ha en mann strømmet ut av høyttaleren. Bandet het Unge Frustrerte Menn, vokalist var Eduardo ”Doddo” Andersen. I 2002 avgikk bandet ved en stille død, men det gjorde ikke Doddo. Han skrev bøker, laget revy, drev viseklubb og jobbet med flyktninger. 


I 2018 var han tilbake som artist og ga ut albumet La oss ta en idealist. Den samfunnsengasjerte platen ble varmt mottatt av både publikum og presse. Bergens Tidende skrev blant annet: "Vi trenger Doddos vakre og vonde ord om hverdagshat og apati”, og ga albumet fem av seks hjerter. Under fjorårets Spellemannpris vant han prisen: Årets tekstforfatter.
bottom of page