top of page
  • Redaksjonen

Sofye ser gull på sitt nye album!


Ti år etter debutplaten kommer oppfølgeralbumet til artisten, musikkterapeuten og samfunnsdebattanten.

Foto: Øystein Haara

Fire år etter hennes store radiohit Love And Steel, hentet fra EPen med samme navn, er Sofye nå klar for å slippe sitt oppfølgeralbum I See Gold, ti år etter den kritikerroste debutplaten There's Gotta Be More.


Oppbygningen til denne høyt etterlengtede utgivelsen har vært både lang og fruktbar. Alle tre singlene som har kommet i forkant av platen (Eg var der, Best Is Yet To Come og Kid at Heart) har blitt spilt på NRK P1 og fått plass på New Music Friday, i tillegg til flere fine plasseringer rundtom på de ulike strømmetjenestene. De har også gitt henne gode anmeldelser i Bergens Tidende.


For det er håpet som driver oss fremover, håpløsheten derimot tar oss ikke noen steder.

Det siste året har artisten og musikkterapeuten også blitt en viktig stemme når hun har stått opp mot både Bjørn Eidsvåg da han ytret mishag over å ikke bli listet på radio, kjendisers generelle egosentriske og kjedelige biografier. Hun sto til og med opp mot selveste NRK og ytret at de var i ferd med å miste sjelen sin. Alle tre artiklene ble publisert i VG, og startet offentlige debatter.


Låtene på den nye platen ble skrevet i ulike epoker i Sofyes liv, og hver eneste låt forteller sin egen historie. Men det finnes likevel en rød tråd gjennom disse små historiene. Håp.


-For det er håpet som driver oss fremover, håpløsheten derimot tar oss ikke noen steder. Inspirasjonen finner jeg i livet, på godt og vondt, i tro og tvil. Men også i jobben min som musikkterapeut innen psykisk helsevern. Musikkterapi er noe jeg virkelig brenner for og forteller mye om hvem jeg er som artist. «I see gold» er et album til de som trenger å bli oppløftet!


I tillegg til å ha fått massiv radiorotasjon i Norge i flere år, har Sofye også fått bra med radiotid på ulike stasjoner i Sverige, i tillegg til at hun lå på Viral Top 40 Norway med singelen Love and Steel. ​

bottom of page