top of page
  • Redaksjonen

Skamløst fengende fra Sondre Lerche.

Oppdatert: 7. apr. 2020


Hør første singel fra hans kommende plate.

Foto: Jen Steele

Sondre Lerche er tilbake med sin kanskje aller mest skamløst fengende og uanstrengt hektende poplåt noensinne.


You Are Not Who I Thought I Was er første single fra det lenge etterlengtede albumet Patience.  Norges mest allsidige og eklektiske pop-kunstner har denne gang overgått seg selv med sin mest monumentale og gripende plate så langtMusikk er for meg total frihet og uendelige muligheter. Det er som regel musikken som vinner til slutt.

You Are Not Who I Thought I Was setter tonen med en uimotståelig groove som, alt etter hvem du er, sender tankene til Shania Twain, krautrock, T. Rex, eller kanskje Elton John? 


 Backet av sitt faste band, byr Lerche her på musikalsk samspill i eliteklassen. Hør bare Chris Holms allerede sagnomsuste basspill, Dave Heilmans lekre trommefills, og keyboardist Alexander von Mehrens elegante avstikkere på vibrafon.  


Låten er produsert og mikset av Matias Tellez i Blanca Studio i Bergen. Tellez  bidro også på Sondres siste par album; dobbelt Spellemann-nominerte Please (2014), og flamboyante, kritikerroste Pleasure (2017), som ble etterfulgt av en heseblesende 150-konserters verdensturné, fra Ål til Rio. 


 Siden den gang har Lerche tatt to års pause fra turnélivet, flyttet fra Brooklyn til Los Angeles, der han har blitt fast inventar på den legendariske klubben Largo, laget musikk til Fantorangen, løpt noen maraton, utgitt boken Alle sanger handler om deg på Flamme forlag og, omsider, ferdigstilt Patience.  


You Are Not Who I Thought I Was ble den siste sangen Sondre skrev før han flyttet fra Brooklyn, etter å ha hatt fast base der i 13 år. Og til tross for låtens drivende runde lynne beskriver Lerche i teksten en slags identitetskrise i sanntid med både formuleringsglede og nådeløs presisjon: 


"Who’s the man standing on your bedroom floor? / Calmly putting on his shoes / Softly shutting tight the door / Crossing an ocean to be by the sea / Leaving you behind cause he’s leaving with me"


Lerche forteller: 


Melodien og akkordene dukket opp helt naturlig en dag jeg satt og klimpret. Det føltes som en sånn melodi som bare plutselig er i kroppen min, som er en del av mitt DNA. Den bare trillet ut. Teksten var vanskeligere, den tygde jeg på lenge, med et visst ubehag. Selv om sangen for meg handler om å prøve å forstå seg selv, at en kanskje ikke alltid er den man tror, så handler det jo også om hvor utfordrende det er for både en selv og andre å forholde seg til dette surret.  Jeg føler meg nok stadig mer splittet mellom den jeg får vœre i kunsten og musikken, og den jeg er utenfor de greiene. Det er ikke alltid like greit å bli klok på hvem det er som styrer skuten til enhver tid. Musikk er for meg total frihet og uendelige muligheter. Det er som regel musikken som vinner til slutt. Sondre kom i helgen hjem fra Los Angeles, og som alle oss andre som har vært på reis må han tilbringe tid i karantene. Så for å glede andre å bidra til en god sak, satte han i gang en livestreamet konsert hjemmefra via Brakkesyke.


Det er masse folk som er i tøffe situasjoner eller kjeder seg. Og som kunne tenkt seg å se en konsert selv om de ikke kan dra et sted, sier Sondre.


Aftenposten trillet frem sekseren, og ikke nok med det samlet han inn nærmere 150.000kr, som han donerte til leger uten grenser.bottom of page