top of page
  • Redaksjonen

Rina Sawayama med triumferende tilbakekomst


Hyller queerikoner som Britney Spears, Whitney Houston og Prinsesse Diana.

Foto: Thurstan Redding

Denne uken slapp popsensasjonen Rina Sawayama sin nye single This Hell. Singelen er hentet fra hennes kommende album Hold The Girl - ute 2. september på Dirty Hit.


Rinas triumferende tilbakekomst starter med singelen This Hell; en gledelig og berusende låt, hvor pop møter country. Låten er produsert av legendariske Paul Epworth, og skrevet av Rina sammen med Epworth og den mangeårige vennen og samarbeidspartneren Lauren Aquilina (Demi Lovato, Little Mix).


Rina innleder This Hell med en ode til Shania Twain, når hun synger "lets go girls", før hun bryter ut i første vers. Den nye låten er oversvømt av glamrock-riff og tekster, som er spekket med oneliners, der alle hyller queerikoner som for eksempel Britney Spears, Whitney Houston og prinsesse Diana, og som har skråle-garanti på svette dansegulv i mange år fremover.Når verden forteller oss at vi ikke fortjener kjærlighet og beskyttelse, har vi ikke noe annet valg enn å gi kjærlighet og beskyttelse til hverandre.

Om den nye låten forklarer Rina.


-Jeg hadde det så sykt gøy når jeg skrev This Hell. De siste par årene har jeg lyttet til mange kvinnelige countrysangere, og jeg ville gjerne skrive en euforisk og ironisk countrypoplåt. For meg representerer countrymusikk trøst, genial historiefortelling og et autentisk uttrykk.


Hun fortsetter.


-Det er en viktig sang for meg når det kommer til menneskerettigheter som blir fratatt minoriteter i hurtig tempo, og mer spesifikt tenkte jeg på rettighetene som blir fratatt LGBTQ-samfunnet, da jeg skrev sangen. Når verden forteller oss at vi ikke fortjener kjærlighet og beskyttelse, har vi ikke noe annet valg enn å gi kjærlighet og beskyttelse til hverandre.


Rina har allerede rukket å fremføre låten live hos Jimmy Fallon.

I dag annonserer Rina også Hold The Girl, hennes lenge ventede andrealbum, som slippes 2. september 2022 via Dirty Hit. Som en forlengelse av hennes kritikerroste debut SAWAYAMA vil Rina nok en gang kombinere intim historiefortelling med låter i stadionkonsert-størrelse, og skape enda et ambisiøst og originalt album, som vil begeistre både fans og kritikere. Rina har skrevet og spilt inn platen i løpet av det siste halvannet året, og nok en gang har hun jobbet med sine mangeårige samarbeidspartnere Clarence Clarity og Lauren Aquilina og har fått hjelp fra folk som legendariske Paul Epworth (Adele, Florence & the Machine), Stuart Price (Dua Lipa, The Killers, Madonna) og Marcus Andersson (Demi Lovato, Ashnikko) for å få deres magiske touch på de nye låtene.


HVEM ER RINA?


I 2020 ble Rinas debutalbum SAWAYAMA et av de mest kritikerroste platene på kloden, og havnet på over 50 Årets album-lister, blant annet hos New York Times (nr. 2), The Guardian (nr. 3) og Rolling Stone (nr. 6). I 2021 slo Elton John seg sammen med popstjernen for å gi ut en spesiell vesjon av Chosen Family, en sterk og følelsesladd ode til hennes LGBTQ+-familie. Dessuten har Rina gitt nytt liv til Lady Gagas instant klubbklassiker Free Woman.


I 2023 får Rina også sin debut som filmskuespiller, når hun spiller hovedrollen i John Wick 4 sammen med Keanu Reeves.

bottom of page