top of page
  • Redaksjonen

Rina Sawayama med hyllest til moren


Har brukt fan-innsendte snutter til å lage sin nye musikkvideo.

Foto: Dirty Hit

Den flerdimensjonale popsensasjonen Rina Sawayama deler den andre smakebiten fra hennes høyt etterlengtede oppfølgeralbum Hold The Girl – ute 2.september på Dirty Hit. Den ferske singelen heter Catch Me In The Air og hadde i skrivende stund NETTOPP premiere som Zane Lowes New Music Daily Pick på Apple Music 1 og kommer sammen med en videocollage av fan-insendte videosnutter av Rina som fremfører låten live under hennes nylige turnéer i USA og Storbritannia. Låten er en hyllest til hennes mor, som oppdro Rina som alenemor.


Jeg er så sykt stor fan av tingene han har gjort med Madonna og Kylie, så det var en drøm som gikk i oppfyllelse.

Catch Me In The Air ble skrevet mellom lockdowns med Oscar Scheller og Gracey.


Jeg ville at låten skulle høres ut som noe fra den irske kystlinjen, som en Corrs-video. Vi gjorde en viktig endring i slutten av pre-chorus for å få refrenget til å løfte seg og sveve som en fugl. Så jobbet jeg enda mer med den sammen med Clarence før jeg tok den med til Stuart Price. Det var den første låten vi jobbet sammen på og det var en fantastisk opplevelse for meg. Jeg er så sykt stor fan av tingene han har gjort med Madonna og Kylie, så det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Vi sendte hverandre bilder av irske kystlinjer, folk som gjorde yoga på bryggekanten, mediterte midt i en kornåker, høyballer osv. Alt for å finne riktig sonisk inspirasjon.

Rinas kommende album inneholder også singelen This Hell; en gledelig og berusende låt, hvor pop møter country. Låten ble fremført for første gang på The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.


Hold The Girl fortsetter i fotsporene til kritikerroste SAWAYAMA, og her vil Rina nok en gang kombinere intim historiefortelling med låter i stadionkonsert-størrelse, og skape enda et ambisiøst og originalt album, som vil begeistre både fans og kritikere. Rina har skrevet og spilt inn platen i løpet av det siste halvannet året, og nok en gang har hun jobbet med sine mangeårige samarbeidspartnere Clarence Clarity og Lauren Aquilina og har fått hjelp fra folk som legendariske Paul Epworth (Adele, Florence & the Machine), Stuart Price (Dua Lipa, The Killers, Madonna) og Marcus Andersson (Demi Lovato, Ashnikko) for å få deres magiske touch på de nye låtene.


Like etter hennes triumferende, utsolgte turnéer i USA og UK, og smekkfulle konserter på Coachella og Primavera, gjør hun snart flere festivaler som Roskilde, Latitude og Summer Sonic i Japan, mens hun gjør seg klar til ny turné i Storbritannia og Irland til høsten.


I 2020 ble Rinas debutalbum SAWAYAMA et av de mest kritikerroste platene på kloden, og havnet på over 50 Årets album-lister, blant annet hos New York Times (nr. 2), The Guardian (nr. 3) og Rolling Stone (nr. 6). I 2021 slo Elton John seg sammen med popstjernen for å gi ut en spesiell vesjon av Chosen Family, en sterk og følelsesladd ode til hennes LGBTQ+-familie. Dessuten har Rina gitt nytt liv til Lady Gagas instant klubbklassiker Free Woman.


I 2023 får Rina også sin debut som filmskuespiller, når hun spiller hovedrollen i John Wick 4 sammen med Keanu Reeves.


bottom of page