top of page
  • Redaksjonen

Real Ones elsker mødre


Slapp den vanskelige trettendeplaten på fredag den trettende.

Foto: Francisco Munoz

Real Ones er tilbake og denne gang handler det om naturen.


Platen er produsert av flere ganger Spellemannprissvinner by Matias Tellez, som blant annet produserte albumet til girl in red, og som for tiden jobber med det kommende albumet til a-ha.


Real Ones startet arbeidet med den første låten til albumet samme dagen som den første konserten deres ble avlyst på grunn av Covid, i mars 2020. De bestemte seg for å tilbringe kvelden i studio istedenfor. Resultatet ble etter hvert til et mer akustisk album enn de har laget på lenge, inspirert av latinamerikansk folkemusikk, og med fokus på deres

trestemte vokalharmonier.


Det låter organisk og naturlig, er stort sett spilt inn live i studio og det handler om naturen og om hvordan man bør leve midt i en økologisk krise.

Gjennom smått utrolige 28 år har Real Ones opparbeidet seg et rykte som et fantastisk liveband og som et av de mest originale norske bandene noensinne.

Tolv album, fire Ep’er, to Spellemannspriser og mer enn 1000 konserter i 15 land på tre kontinenter senere, er de fem barndomsvennene klare for nye eventyr. Real Ones møter fremdeles smilende publikummere hvor enn de er. Fra Svalbard til Yukon, fra Shanghai til Mumbai, fra Havanna til New York – Real Ones fortsetter å bygge fanskarer over hele kloden med ny musikk og nye steder å turnere.


-Det låter organisk og naturlig, er stort sett spilt inn live i studio og det handler om naturen og om hvordan man bør leve midt i en økologisk krise. Vi hadde to dogmaer: 1) ingen synther. Hvis vi følte at vi trengte noe som lignet, spilte vi inn leireføyter som vi kjøpte da vi var i Mexico i 2006. Og 2), hvis vi skulle bruke el-gitar, droppet vi ampen og plugget den rett i mikseren, forteller David.


Real Ones ble til i 1994 og startet som et tradisjonelt folkband. En konstant søken etter nye lydbilder og nye måter å gjøre ting på, har imidlertid transformert dem til et av landets mest unike og eksperimentelle bandene innen folk, pop og rock, med soleklare inspirasjoner fra world music og moderne elektronisk musikk. De har alltid vært elsket av både kritikere og fans verden over. Enten det er i en liten kirker nord i Canada, foran tusener av mennesker i Kina, på en cricketklubb i Kolkata, på store festivaler eller hipsterklubber i London, skaper Real Ones alltid entusiastiske publikumsmasser som elsker den unike musikken og fantastiske liveshows.


bottom of page