top of page
  • Redaksjonen

Praktfull EP fra Sara Wolff

Sara Wolff skriver fortellende indie-folk med analog varme.

Foto: Monika Levchenkova

Nøyaktig en måned etter at utflytteren Sara Wolff slapp sin kjærlighetserklæring til hjembyen Bergen, Homesick, kommer EPen Magic Hour i hele sin prakt førstkommende fredag.


De to første singlene fra EP-en, Don’t Feed The Birds og Homesick, fikk støtte fra BBC Radio 1 og BBC 6 i Storbritannia, samt god omtale i både BT og Ballade her hjemme. Hun ble også belønnet med cover på Tidal Rising.


–Jeg hadde ingen plan da jeg inviterte gruppen med sangere inn til studio for å spille inn Polystyrene og Second To None, jeg ville se hva som skjedde av seg selv.

Sara Wolff skriver fortellende indie-folk med analog varme. Hun er opprinnelig fra Bergen, og har de siste syv årene vært bosatt i Liverpool hvor hun har delt scene med internasjonale artister som Helado Negro, Fenne Lily og Peter Broderick.


Historiefortelling har alltid vært Wolff’s største talent, og i denne nye runden med sanger har eksperimentering med lyd og innspilling hatt hovedfokus. EP-en var spilt inn i en gammel prestegård i Manchester, Eve Studios, sammen med bandet hennes Rich Bond (gitar, klarinett), Andrew Lockhart (trommer), Rob Holland (bass), Georgia Harris (piano) og studio engineer/produsent Adam Rothschild (Merryn Jeann, Thomas Guerlet). Låten ble spilt inn i husets pianorom - opprinnelig husets stue - preget av gjenklang fra en samling av pianoer og orgler.


Inspirert av hennes barndom fylt med korsang, pluss hennes fascinasjon for middelaldermusikk, inviterte hun en gruppe sangere for å spille inn improvisert sang.


-Jeg ville utforske improviserte stemmer og la det være rom for uhell. Jeg hadde ingen plan da jeg inviterte gruppen med sangere inn til studio for å spille inn Polystyrene og Second To None, jeg ville se hva som skjedde av seg selv. Vi endte opp med å spille inn noen veldig kule, uendelige droner og harmonier.


Magic Hour hinter til en ny, mer finmasket retning i Wolff sin låtskriving, preget av samarbeid med venner, og historiefortelling som tar lytteren til en annen tid og et annet sted.


To år etter hennes første selvstendige slipp med debut-EPen When You Left The Room, som ble omtalt i Bergens Tidende,Natt & Dag, og støttet av P3 og Ruben Gran, har låtskrivingen blitt farget av hennes arbeid som musikkprodusent for andre artister, som turnerende sessionmusiker, komponist for danseforestillinger, og kurator av hennes eget månedlige radioshow Cloudberries på Camp France. I 2021 dro hun på sin første soloturné i Storbritannia med en 4-spors kassettspiller hvor hun fremførte på ukonvensjonelle spillesteder, biblioteker og museer.


bottom of page