top of page
  • Redaksjonen

Porter Robinson i anime-verden

Oppdatert: 23. mar. 2021


Se tegnefilmen fra hans nyeste låt.

Foto: Stillbilde fra videoen

I dag slipper den kritikerroste vokalisten, låtskriveren og produsenten Porter Robinson den Waboku Mah-regisserte videoen til hans siste singel, Musician. Låten er hentet fra Porters kommende fullengder Nurture, ute 23.april via Mom+Pop.


Musician føyer seg inn i rekken av andre strålende singler fra platen. Look At The Sky, som nylig la seg inn Topp 30 på de alternative radiolistene, Mirror, Get Your Wish og Something Comforting. Nurture vil være tilgjengelig på en rekke av veldig spesielle fysiske formater. Se her


Nurture er resultatet av denne perioden, et vitnesbyrd om håp og utholdenhet i møte med de negative stemmene i eget hode.

Nurture, Porters første album på syv år, er blitt til i en veldig utfordrende periode i livet hans. I kjølvannet av hans debutplate Worlds i 2014, fant Porter seg selv kreativt lammet av de høye forventningene som oppsto med hans umiddelbare suksess. Han ble ødelagt av styggen på ryggen. Desto mer Porter strevet med å skrive, jo mer hjelpeløs følte han seg, noe som etterlot ham i en tilstand av fortvilelse, som ble forverret av at broren ble diagnostisert med en sjelden og aggresiv kreft.


Gjennom mye jobbing med seg selv, og brorens seier over kreften, begynte Porter å klore seg ut av sitt kreative vakum, og han eksperimenterte med en helt ny sound inspirert av den tidlige ravemusikken. Dette ble til det kritikerroste sideprosjektet Virtual Self, og etterhvert vendte han tilbake til pianoet og sin egen stemme som fundament for kommende musikk. Nurture er resultatet av denne perioden, et vitnesbyrd om håp og utholdenhet i møte med de negative stemmene i eget hode. En sterk kontrast til hans tidligere produksjoner. Her blander han organiske instrumenter, digitale synther, forvrengte stemmer, samples og koselig atmosfære, Det er et håpefullt og intimt album, som hyller sårbarhet og den indre kampen som pushet ham til å vokse.
Som 18-åring eksploderte Nord-Carolina-baserte Porter inn på musikkscenen med en kompleks og bombastisk elektrohouse. Debutplaten Worlds ble sluppet i 2014 til en verdensomspennende suksess, bade blant kritiere og fans. Her fant du blant annet RIAA Gold singlen Sad Machine, og Porter ble etablert som en bærebjelke innen elektronisk pop og en stødig håndverker av “gorgeous textures, contemplative storytelling and remarkably sharp melodies,” som The New York Times bemerket.


Etter den enorme suksessen med debutplaten, slapp Porter nok en RIAA Gold single Shelter med Madeon i 2016, etterfulgt av en Shelter Live Tour som strakk seg over 43 datoer og fire kontinenter. Året etter begynte Porter å slippe musikk under et nytt alias, Virtual Self, for å vise hans voksende interesse for tverrfaglig kunst og en nostalgi for Y2K trance, noe som førte til hans første Grammy nominasjon for BBC Radio 1 hit singlen Ghost Voices.


Porters suksess ga ham etterhvert muligheten til å starte sin egen musikkfestival i partnerskap med Coachella-promotøren Goldenvoice. Second Sky, en to-dagers begivenhet som så dagens lys i 2019, solgte ut alle 30000 billettene samme dag som de ble lagt ut for salg, og vil returnere til San Francisco Bay Area snart.bottom of page