top of page
  • Redaksjonen

Porter Robinson har funnet tilbake til gleden.

Oppdatert: 26. feb. 2020


I dag er Porter Robinson er tilbake med ny solomusikk for første gang på seks år.

Foto: mom+pop music

Knallsterke Get Your Wish introduserer det nye og sterkt etterlengtede kapittelet i Robinsons allsidige katalog, som etterfølgeren til sjangerdefinerende Worlds som kom i 2014. Sammen med en slående video tar multitalentet scenen både vokalt, optisk og metaforisk.


Du vet hvordan musikken noen ganger, mens du kjører bil eller noe, bare treffer deg langt inn i sjelen? De sublime øyeblikkene når musikken du lytter til gjør livet verdt å leve.

Vi lar ham bare introdusere låten selv;


Get Your Wish handler om å fortsette fremover, selv om det ikke er for din egen del.

Det eneste jeg noensinne har ønsket, er å lage musikk. Men i en periode på et par år, klarte jeg ikke å lage noe jeg var fornøyd med, uansett hvor hardt jeg prøvde. Jeg ble besatt av min verste frykt, som var at jeg måtte slutte med musikk, og det begynte å se ut som om det var virkeligheten. Jeg var livredd og ekstremt deprimert.


Så begynte jeg å spørre meg selv om hvorfor jeg lager musikk. Hvorfor er det egentlig slik at jeg må gjøre dette? Hva er det jeg vil ha som jeg ikke allerede har? Hva er det jeg håper vil skje? Jeg innså at jeg hadde nådd alle målene mine og fått alt jeg trodde jeg ønsket meg, men likevel var jeg utrolig ulykkelig. Og selv om jeg var livredd for å gi opp, måtte jeg fremdeles svare på spørsmålet; Dersom det gjør så vondt, hvorfor lager jeg fremdeles musikk?


Jeg forsto svaret på det spørsmålet mens jeg hørte på musikken til andre artister. Du vet hvordan musikken noen ganger, mens du kjører bil eller noe, bare treffer deg langt inn i sjelen? De sublime øyeblikkene når musikken du lytter til gjør livet verdt å leve. Jeg er så ufattelig takknemlig for all favorittmusikken som inspirerte meg, og fikk meg til å forstå det ganske åpenbare svaret på hvorfor jeg skulle fortsette.


Denne sangen handler om å innse at jeg skal fortsette å lage musikk, ikke for min egen skyld, men til alle mennesker som elsker den og bryr seg om den. Og grunnen til at dette hjalp meg så mye, er ikke slik det ser ut. Det handler ikke om motivasjonen jeg får av å forestille meg at folk vil elske musikken min, men om aksept for at det jeg gjør er vanskelig, men verdt det. Når alt virker umulig, sier jeg alltid til meg selv at;


«Når jeg sluttet å gjøre det for min skyld, ble det mye lettere. Å lage musikk begynte å gjøre meg lykkelig igjen.bottom of page