top of page
  • Redaksjonen

Ny singel fra Blanco White.

Oppdatert: 31. mar. 2020


Samara følger i fotsporene til Desert Days, On The Other Side og Papillon.

Foto: Yutacan

Blanco White er forkledningen til gitarist, sanger og låtskriver Josh Edwards, en brite med hjertet sitt i Sør-Spania og Andesfjellene. I dag slipper han sin ny singel Samara, som er hentet fra hans lenge etterlengtede debutalbum On The Other Side, som slippes 5.juni på Yutacan Records.


Jeg endte opp med å skrive flere av låtene på platen med bassgitar som gatewayinstrument, istedenfor gitar eller tangenter.

Låten følger i fotsporene til Desert Days, On The Other Side og Papillon, og viser Josh sin forkjærlighet for spansk gitar og rytmikk, iblandet elementer av andalusiske og latin-amerikanske lydbilder og hans enestående eteriske vokal.


Josh om låten;


-Samara er en låt som er inspirert av somalisk musikk fra 70-og 80-tallet. En venn av meg introduserte meg for et par av bandene fra den tiden, og de blåste meg virkelig av banen. Mange av innspillingene har først kommet til overflaten igjen de siste årene. Da jeg skrev denne platen, lyttet jeg til mange av disse bandene, og de fikk meg definitivt til å bli mer eventyrlysten når det kom til rytmer. Jeg endte opp med å skrive flere av låtene på platen med bassgitar som gatewayinstrument, istedenfor gitar eller tangenter. På Samara var Cameron Potts fra Superego lead-gitarist. Han spillestil satte et markant trykk på låten, og nå turnerer han med meg.


Til tross for at On The Other Side er hans debutalbum, har Blanco White vært en strømme-sensasjon siden han startet å gi ut musikk for fire år siden, og har for lengst passert 120 millioner streams på Spotify alene.
bottom of page