top of page
  • Redaksjonen

Ny EP fra St. Niklas


Trondheimsartisten viser seg som en ypperlig indiepopsnekker.

Foto: Lars Evanger

Fire år etter suksessen med C-O-O-L EP, er St. Niklas endelig tilbake med nye toner!

Den forrige EPen ble skamrost av NRK Urørt, og løftet frem av musikkblogger og spanske maratonløpere(!!), noe som akkumulerte over en million streams på Spotify alene, og lå høyt oppe på Spotify Viral både i Norge, Sverige og Spania. Hele tre av låtene på C-O-O-L EP hadde premierer på P3, og noen av låtene hadde rotasjon både på P1 og P3.


–Jeg har ofte stilt meg spørsmålet, hva gjør noe «perfekt»? Er det i hele tatt noe som er definerbart?

Etter smakebitene Late Nights og P3-listede Rebels, som du har kunnet høre de siste månedene, er det nå endelig klart for hans nye EP your imperfections make me even more obsessed with you. EPen slippes 12.juni og er et resultat av samarbeid med en rekke ulike produsenter og låtskrivere, både hjemme i Norge, i Sverige og i London og Newcastle.

your imperfections make me even more obsessed with you inneholder flere uutgitte spor, blant annet Even When It Hurts.

-Da jeg skrev Even When It Hurts ønsket jeg å sette ord på hvordan kjærlighetsbrudd kan føre til selvdestruktiv atferd i form av man i et øyeblikk kan befinne seg i lidenskapens rus, og i neste øyeblikk opplever kjærligheten som en forbannelse. Det er ganske sykt å tenke på, men når jeg ser tilbake på noen tidligere forhold, var jeg utrøstelig etter noen hadde dumpa meg. Det gir jo ingen mening når man tenker over det. Kanskje fordi behovet for bekreftelse er aller sterkest fra den som faktisk indirekte sa til deg at du ikke er bra nok?, reflekterer han.

your imperfections make me even more obsessed with you handler om å akseptere virkeligheten for det den er, og hvordan noe som er ufullstendig faktisk kan være perfekt. 

-Jeg har ofte stilt meg spørsmålet, hva gjør noe «perfekt»? Er det i hele tatt noe som er definerbart?

Siden suksessen han hadde med forrige EP,  har han skrevet et utall låter som han har forkastet, mens han har tatt seg tid til å snekre sammen en ny utgivelse med kremen fra disse fire årene. Samtidig har han vært låtskriver for flere andre artister, blant annet på Tomine Harket sin Breathing Better.
bottom of page