top of page
  • Redaksjonen

Ny duo med basstung banger


Bachelor annonserer debutskive og slenger med gøyal video.

Foto: Tonje Thilesen

Palehounds Ellen Kempner og Jay Soms Melina Duterte annonserte nylig sitt nye samarbeidsprosjekt Bachelor og delte samtidig singelen “Anything At All”.


I dag, annonserer duoen debutalbumet - Doomin’ Sun som ventes 28.mai Lucky Number – sammen med flunka nye Stay in the Car med tilhørende video regissert og klippet av Haoyan of America. På denne basstunge rockelåten, maler duoen et lengtende portrett av en kvinne på parkeringsplassen til et kjøpesenter, en de har skikkelig lyst på, mens de synger ut grafiske bektraktninger som: “She burns out of the market/ Plastic bags digging into wrists/ Blood stuck in her fingertips.”


Jeg ville være en deI av livet hennes, hennes beste venn, sjåfør, hva enn hun måtte ønske at jeg var for henne.

Kempner forklarer,


-Jeg skrev teksten til ‘Stay In the Car’ tilbake i desember 2019 da jeg var i Florida for min partners kjønnsoperasjon. Jeg hadde stukket ut en ettermiddag for å kjøpe lunsj til oss, like etter operasjonen og mens han jobbet for å komme til hektene. Da jeg samlet sammen tingene mine på parkeingsplassen, stoppet en stor bil ved siden av meg, og en helt utrolig vakker kvinne kom ut. Hun var kledd i rødt, men glitrende smykker og hadde den villeste manken jeg noensinne hadde sett. Hun ropte til mannen bak rattet og spurte hva hun skulle handle, og jeg ønsket at jeg var han mannen. Jeg ville være en deI av livet hennes, hennes beste venn, sjåfør, hva enn hun måtte ønske at jeg var for henne. Jeg var helt trollbundet.”Duterte fortsetter,


-Vi ville at denne låten skulle være en visceral lytteropplevelse, inspirert av The Pixies og The Breeders. Når det gjelder videoen, jobbet vi i to dager med Haoyan of America i Poughkeepsie i ekstremt kaldt vær. Alle tre samarbeidet rundt idéen om at vennskapet vårt måtte portretteres på en gøy og stilig måte. Haoyan fanget den energien gjennom hans egne unike og kreative linse, gjennom en haug av leketøy og rekvisitter fra 80/90/20-tallet, CGI og alt som hadde bil som tema.


Kempner og Duterte hybridiserte sine individuelle låtskrivertalenter, og produserte en samling later som lett glir mellom stemninger og fremhever deres lyriske egenskaper. Samtidig som albumet inneholder samarbeid med artister som Buck Meek (Big Thief) og James Krivchenia, i tillegg til Dutertes partner Annie Truscott fra Chastity Belt, ble platen i stor grad laget av to musikere i isolasjon, som ble en passende forløper til året de gikk inn i. Låtsamlingen som skaper rom til å utforske viktige temaer som spenner fra skeivhet til klimaforandringer, utforsker også den rene, barnslige gleden; Den typen lykke som bare kommer fra å skape, le og ha latterlig mye gøy med en nær venn.


Skrevet og spilt inn i Topanga, California over to uker i januar 2020, altså før pandemien, er Doomin’ Sun en plate som er støpt i vennskap.bottom of page