top of page
  • Redaksjonen

Nussy jakter meningen med livet


Hør premieren på hennes nye singel Sahara.

Foto: Ainsley Hutchence

For tre år siden ble australske Nussy diagnostisert med en svulst på stemmebåndet. Heldigvis godartet, men hun måtte likevel opereres og kunne hverken synge eller snakke på mange måneder i etterkant. Dermed måtte hun sette musikk-karrieren på vent.


Nå er hun endelig tilbake, og på fredag slipper hun singelen Sahara, en låt som rett og slett handler om jakten på meningen med livet.


Jeg kan ikke si at jeg er en spesielt religiøs person, men jeg tror på karma og grunnleggende prinsipper som å behandle andre slik du selv ønsker å bli behandlet.

Hun utdyper;


–Sahara handler om å være på søken etter mening i reisen gjennom livet, og om å finne sin egen vei. Det er en form for åndelighet og introspektivitet rundt den. Jeg kan ikke si at jeg er en spesielt religiøs person, men jeg tror på karma og grunnleggende prinsipper som å behandle andre slik du selv ønsker å bli behandlet. Jeg tror ikke på at livet er sort/hvitt eller at livet er forhåndsbestemt. Mennesker tar sine egne beslutninger og har valget mellom å lære fra de beslutningene, på godt og vondt. Da jeg skrev Sahara, var jeg på virkelig på en instrospektiv reise. Det handler om veksten i din egen sjel, og hvor den kan ta deg, utdyper hun.


Etter å ha kommet frem gjennom den fruktbare musikkscenen i Melbourne, Australia, har Nussy sunget seg frem fra små konserter i mørke bakgater til store, skinnende elektronikafestivaler med en stemme som både flørter med øregangene og gjør deg trist i hertet. Hun har fått stor oppmerksomhet for sine elektriske live-shows, gang etter gang. Og i tillegg til en lang rekke med konserter hjemme i Melbourne og Australia, er hun ikke fremmed for den internasjonale scenen, hvor hun blant annet har spilt på Music Matters (Singapore), Canadian Music Week, og på Live At Heart i Sverige.


Og Nussy er ikke bare en begavet sanger og låtskriver. Nylig fikk hun i oppdag å være DJ både for Melbourne Music Week og Melbourne Spring Fashion Week. I den relativt mettede verdenen av elektronika, skiller hun seg ut fra resten som en ekte artist med en historie å fortelle.  


bottom of page