top of page
  • Redaksjonen

Norgeskonsert og ny plate på vei

Oppdatert: 8. okt. 2021


I dag slipper Frank Carter and The Rattlesnakes tittelsporet til det kommende albumet.

Foto: Jenny Brough

Frank Carter and The Rattlesnakes’ headline-sett på åpningsdagen av Download Pilot slapp løs en voldsom mengde oppsamlet energi og ren følelse, som kommer til å leve lenge i minnene til alle som var tilstede. Bandet beviste nok en gang at de tilbyr noe helt ulikt alle andre akkurat nå: et sårt tiltrengt utbrudd av anarkistisk ånd nå som lenkene fjernes, men også artikulasjonen og den tøffe smartnessen til å ta et opprop mot urettferdighet, pluss et rått, unikt live-show uten den typiske giftige maskuliniteten. Nå som verden åpner opp igjen, hvem kan bedre lage soundtracket til vår nyfunnede frihet?


Frank Carter and The Rattlesnakes bruker øyeblikket i spotlighten til å dele sin nye single Sticky, som ca. akkurat NÅ har premiere på Annie Mac’s Hottest Record Radio 1. Singelen sparker også for alvor i gang løpet mot deres høyt etterlengtede nye album, som også heter Sticky, og som slippes 15.oktober. Den bygger på momentumet som ble skapt av deres forrige single, My Town med Joe Talbot fra IDLES som gjestevokalist, og som er deres største single så langt og ble listet på BBC Radio 1.


Noen beskrev for meg at de “følte ungdommen sin” når de lyttet til albumet.

Dunkende ut av høyttalerne med en ny direkthet og in-your-face-attitude, gir Sticky en smak av hva du kan forvente av platen. Den er et haitann-skarpt sjokk av visceralt punkraseri, hvor den knurrende sjelen i Carters heftige stemme transporterer oss til den gysende, kvelende galskapen i en storby etter mørkets frembrudd. Han maler et bilde av voksende paranoia, desperat etter å dykke ned i hvilken som helst last for å motvirke den eksistensielle følelsen av “midnight blue.” Men det er også en dose sarkastisk, horrorshow-humor i spill, når han spytter, “I’m no vampire but I want your blood.”


Det er en perfekt introduksjon til en plate som slippes ute av lockdown. Produsert av gitarist Dean Richardson for første gang, solidifiseres duoen som et av de mest spennende partnerskapene i britisk punkrock. Carter låter som en utemmet naturkraft som legemliggjør den rampete trusselen til Keith Flint i det ene øyeblikket, og Sid Vicious i det neste. Sammen med Richardson, har de laget en plate som ikke sløser bort noe tid. De slår hardt fra seg hele veien, og ikke en eneste single når den fryktede fire minutters-grensen, og de fleste når ikke en gang tre.


Sticky er det soniske utbruddet av over et år med undertrykket energi. Selv om det er en eskapistisk opplevelse, er aldri den siste tids realiteter langt unna. Du finner den i Go Get A Tattoo, som er inspirert av Carters erfaring med å måtte stenge ned hans første London-baserte tattoo-sjappe, Rose of Mercy, nesten like etter at den åpnet. Den er like mye tilstede i My Town, en forstadsvignett om samfunnets kollektive mentale helse som raskt går i oppløsning.


Carter og Richardsons visjon forstørres av mobben av underdogs og outsidere som følger dem. I tillegg til Joe Talbot, kompletterer alt-pop-stjernen Lynks Carters angrep med en dobbeldose surrealistisk villskap på Bang Bangog Get A Tattoo, mens Cassyette bringer en provoserende punch til den sleazy rock ‘n’ rollen på Off With His Head. Når Primal Scream’s Bobby Gillespie dukker opp på avsluttende Original Sin, føles hans pustende stemme som frelse for overtredelsene tidligere på platen.


Carter oppsummerer det slik:


-Noen beskrev for meg at de “følte ungdommen sin” når de lyttet til albumet. Når du lager plater, er de slike plater du ønsker å lage. Nostalgisk, men klassisk. Tidløs, men også moderne.


Platen er nå tilgjengelig for fohåndsbestilling her. I tillegg til digital, CD og kassett, er en rekke vinylversjoner tilgjengelig. Standard vinyl er blank, en early bird vinyl er gjennomsiktig gul med blå flekker, og indie stores exclusive vinyl er gjennomsiktig blå med røde flekker. D2C Deluxe vinylen er juvelen i utvalget, med en pressing som blandet blå, svart og gul. Alle forhåndsbestillinger premieres med en download som kan tas i bruk umiddebart, med tittelsporet og My Town.


Etter å ha avsluttet fjorårets The End of Suffering-Tour med et utsolgt Alexandra Palace i London, annonserer Frank Carter and The Rattlesnakes detaljene rundt deres første turné i forbindelse med Sticky. De besøker blant annet Rockefeller 29.januar.

bottom of page