top of page
  • Redaksjonen

Nok en musikkskatt fra døssi


Vakker låt om sorg og ensomhet.

Foto: Monica Engeseth

Etter å ha sluppet de to vakre singelene beloved sun og you, my everything, som begge ble listet på NRK P3, anbefalt av P3 Urørt, og har mottatt god respons fra presse i Norge og UK, er døssi klar til å slippe nok en nydelig skatt, behold, fra hennes kommende debut EP bluebirds. Låten handler om ensomhet og å kjenne på følelsen av sorg rundt det ensomme, og et inderlig ønske om å føle seg bra og vel.


Det er sikkert verdens største klisjé å skrive om ensomhet og sorg under pandemien, men det er litt digg også.

døssi forteller at:


-Sorg er ensomt. Selv om noen støtter oss eller prøver å trøste, må vi uansett komme oss gjennom det på egenhånd. Det eneste som hjelper er som oftest å bare tillate seg selv å gråte litt. Åpne kanalene og tømme hodet for tanker. behold handler om å holde ut den ensomheten og om å bare ville ha det bra. Det er sikkert verdens største klisjé å skrive om ensomhet og sorg under pandemien, men det er litt digg også - å tillate seg selv å føle litt ekstra på det, for så å gi slipp på enda en bluebird ut i verden, tanker eller følelser vi alle kan kjenne på fra tid til annen som må prosesseres og slippes løs for så å gi slipp eller kunne gå videre.Med sitt melankolske uttrykk og særegne stemme tar døssi lytteren med på en harmonisk og emosjonell reise inn i hennes tanker og drømmende verden. Hun skaper et lydlandskap og univers av flytende akustisk gitar, vakre harmonier og fine vokalproduksjoner, som kan trekkes linjer og likheter til artister og låtskrivere som Joni Mitchell, Lucy Rose og Sufjan Stevens.


behold blir fulgt opp med å slippe tilhørende lyrics video på døssis’ YouTube-kanal. I løpet av våren vil hun slippe en singel til, før hennes debut EP bluebirds slippes i sin helhet i juni. døssi skal også spille showcase konserter på bransjefestivalene 100dagar i april og Trondheim Calling i juni, og er definitivt en artist og låtskriver å holde øye med i 2021.bottom of page