top of page
  • Redaksjonen

Nadia Essah med dyp og sjelfull RnB


Et minefelt av en komplisert historie mellom to mennesker.

Foto: Fredrik Winge

Med låten Might be in (ah) beviser den 24 år gamle låtskriveren, produsenten og multiinstrumentalisten, Nadia Essah, sitt talent for å lage dyp og sjelfull RnB. Denne kjærlighetssangen trår varsomt gjennom et minefelt av en komplisert historie mellom to mennesker.


Fremdeles hang bare alle disse uløste problemene og spørsmålene i luften, men det føltes som fullstendig lykke i noen uker.

En måneds tid før Nadia Essah slipper sin lenge etterlengtede debut-EP Mood Swings, slipper hun den siste smakebiten derfra i dag.

Might be in (ah) handler om det øyeblikket hvor du innser at dette er det nærmeste du noen gang kommer kjærlighet med en person. Det er definitivt en kjærlighetssang tvers gjennom, som trår varsomt gjennom et minefelt av en komplisert historie mellom to mennesker.


Etter nesten to år med det som virket som ubesvart kjærlighet, tilbragte vi endelig en sommer sammen uten at det var hemmelig. Tror jeg. Fremdeles ikke 100% sikker… Fremdeles hang bare alle disse uløste problemene og spørsmålene i luften, men det føltes som fullstendig lykke i noen uker.


Den 24 år gamle låtskriveren, produsenten og multiinstrumentalisten Nadia Essah lager dyp og sjelfull RnB. Hun forteller sin livshistorie gjennom sassy tekster og ebb & flow-beats. Essah er et sammensurium av RnB, hiphop, jazz og pop, med et strøssel av elektrofunk.


Det kreves en ambisiøs ung kvinne for å være en del av de 2% kvinnelige musikkprodusentene her i verden, og Essah har virkelig tatt plassen hun fortjener. Etter flere år med utforsking av ulike musikalske univers, har hun nå virkelig funnet sin stil. Ren, rå og uttrykksfull, men samtidig minimalistisk, sassy og sofistikert.


bottom of page