top of page
  • Redaksjonen

Milky Chance kjører Laurel Canyon-inspirert rave


En plutselig og brå venstresving som tar deg akkurat dit du trenger å være

Foto: Anthony Molina

I går kveld slapp Milky Chance - den eklektiske tyske popduoen med sine frigjorte, eventyrlystne låter, som har samlet over 5 milliarder (!) streams og en haug av Platinum-verifiseringer verden over, sin nye singel Synchronize.


Når du er forelsket og føler at du er i perfekt synk med noen, er det nesten som om ingenting annet betyr noe.

Den starter med et surrende, solfylt refreng inspirert av The Mamas & the Papas, før bunnen gir etter og transporterer lytteren til et stappfullt dansegulv med pulserende synther og en insisterende backbeat som river deg ut av den californiske dagdrømmen. Dette er den typen idiosynkratiske, fargerike spor som har katapultert Milky Chance til global berømmelse. En plutselig og brå venstresving som tar deg akkurat dit du trenger å være.


Når du er forelsket og føler at du er i perfekt synk med noen, er det nesten som om ingenting annet betyr noe, sier gitarist og vokalist Clemens Rehbein.


Dine bekymringer og din angst bare forsvinner, og det eneste du sitter igjen med er kjærligheten.


Bassist og perkusjonist Phillipp Dausch fortsetter:


Det er ofte bare vi to som skriver og produserer, men vi jobbet med en annen låtskriver og en produsentduo som heter DECCOColorado. Vi hadde så god kjemi i studio at vi visste at vi ønsket å samarbeide med dem igjen på Synchronize. Musikk handler om kommunikasjon og kontakt, og det å jobbe med andre satte oss i kontakt med deler av oss selv som vi egentlig aldri har utforsket før.


Videoen er regissert av Marie Schuller og plasserer Milky Chance-guttene inne i en slags feirende dommedagskult, mens bisarre astrologiske fenomener lyser opp himmelen.

Synchronize følger opp et utrolig travelt 2021 for Milky Chance. Singelen Colorado ble en strømmesuksess og Top 5 Alternative Radio-hit som de fremførte live både på Jimmy Kimmel Live! og The Kelly Clarkson Show. De slapp Trip Tape, en offisiell samling av coverlåter, remikser og demoer som opprinnelig var en del av soundtracket til deres virale Road Tripping Radio-serie (versjonene av Soft Cells Tainted Love og The Weeknds Save Your Tears ble raskt fanfavoritter). De utforsket nye farvann med sin blendende coverversjon av Bad Bunny og Rosalías reggaeton-hit, La Noche De Anoche, noe som ble første gang duoen sang på spansk, deres tredje språk etter tysk og engelsk. Dessuten dro de ut på en massiv US-turné, hvor de blant annet solgte ut både i Los Angeles, Montreal og Boston.


All denne aktiviteten fulgte opp utgivelsen av deres kritikerroste album Mind The Moon i 2019 (som NPR Music hevdet introduserte “new twists on the old concept of world music,” og deres kollaborasjon med Jack Johnson, Don’t Let Me Down i 2020.


Se hjemme-fremførelsen av “Don’t Let Me Down” for The Late Show With Stephen Colberther.


Milky Chance har egentlig vært i konstant bevegelse siden de ble stjerner med debutsingelen Stolen Dance. Låten, som ble spilt inn i Rehbeins barndomshjem i Kassel i Tyskland, ble en internasjonal koloss etter at bandet postet den online i 2013, og den endte med å toppe listene i mer en et dusin land, før den krysset over atlanteren og ble #1 på Billboard Alternative Chart. I de påfølgende årene skulle duoen gi ut tre kritikerroste full-lengdere, headline svære, utsolgte konserter i hele verden, spille på nesten alle talkshows i beste sendetid, og spille på ikoniske festivaler fra Coachella og Lollapalooza til Bonnaroo og ACL.


Allerede industriledende med sitt Milky Change-prosjekt, som promoterer øko-samvittighet og bærekraft i musikkindustrien, gjennom å plante trær for å bøte på karbonavtrykket en turné gir, bestemte også bandet seg fra å hoppe av major-toget og bli helt selvstendige artister med eget plateselskap, Muggeling Records. Første utgivelse der var Colorado, så starten må kunne sies å ha vært vellykket.


-Å drive eget selskap gir oss muligheten til å bare være like kreative med hvordan vi får musikken ut til folket som med hvordan vi lager den, sier Dausch.


-Det er mye mer ansvar, legger Rehbein til, men det er også mye mer frihet.


Spiss ørene for mer musikk fra Milky Chance i tiden fremover.

bottom of page