top of page
  • Redaksjonen

Meryem Aboulouafa med ny låt.


En sang om bevisstløshet og bevissthet.

Foto: Paul Rousteau

I dag slipper Meryem Aboulouafa sin siste singel fra det kommende albumet hennes. Låten heter Évanouie.


Bevisstheten er noen ganger så tung at den forsvinner for å tillate dyp søvn, med dype åndedrag og avspenningen som vanligvis kommer etter store begivenheter, uavhengige av om de er triste eller glade.

Denne sangen ble født ut fra en enorm trang til å utforske mysteriet rundt total bevisstløshet og dens delvise tilbakekomst. Bevisstheten er noen ganger så tung at den forsvinner for å tillate dyp søvn, med dype åndedrag og avspenningen som vanligvis kommer etter store begivenheter, uavhengige av om de er triste eller glade. Siden jeg aldri har besvimt, forestiller jeg meg selv i en fiksjonell historie med abstrakte begivenheter. Er disse følelsene gode eller dårlige? Er det noe som nettopp har skjedd, eller noe som er hentet fra fortiden? Hvem er dette? En omstart av hjernen, som en ny mulighet til å leve og oppleve igjen.


Allerede i løpet av de første sekundene av The Friend, åpningssporet fra hennes kommende album, treffer det deg som lyn fra klar himmel. Hennes stemme pakker deg inn, omfavner deg og slipper ikke taket. Det er en ny stemme, selv om den på en måte føles kjent, 

en urovekkende og uforglemmelig strøm av følelser. I en tid hvor kvinner fra Lana Del Rey til Weyes Blood regjerer popsjangeren med sine oppfinnsomme hits, er Meryem Aboulouafa allerede en av de store åpenbaringene i 2020. 


Meryem ble født i Casablanca, hvor hun fremdeles bor. Hun oppdaget musikk i ung alder, da faren introduserte henne for The Beatles, Rolling Stones og Pink Floyd, men også for franske storheter som Piaf, Brel og Brassens. Mens hun studerte musikkteori og spilte fiolin

på musikk-konservatoriet, søkte en ensom Meryem også tilflukt gjennom å skrive, for å temme hennes indre stormer. Hennes dikt på både fransk og arabisk, ble hennes første steg på veien mot den låt-og tekstskriveren hun er i dag.
bottom of page