top of page
  • Redaksjonen

Little Simz har turnéstart i Oslo


Hva har Gucci og Shibuya, prisutdelinger og Sao Paolo til felles?

Foto: Nwaka Okparaeke

Med hennes mektige nye single Rollin Stone, leverer Little Simz en potent, grenseløs suckerpunch rett i mellomgulvet, når hun spytter vers som ingen andre, og minner folk på eksakt hvorfor hun er en av de mest vitale artistene i rapgamet.


Proppfull av velfortjent swag og drevet av et (såvidt) kontrollert sinne, finner du på Rolling Stone referanser til Shibuya og Gucci, prisutdelinger og Sao Paolo, ikke bare for å fremheve hvordan Simz har vokst til toppen av næringskjeden, men også til den viljestyrken og blodslitet som har tatt henne dit. Som hun så vakkert sier i andre halvdelen av låten “Mummy handled business / Papa was a rollin stone / I’m a mix a both there ain’t no bitch boy in my bones”.


Av de mange stemmene i musikken i dag, er Simz en av de mest kommanderende

Rollin Stone følger i kjølvannet til paret med låter Simz leverte i vår, med den episke åpningen Introvert som ble etterfulgt av den vakre og emosjonelle Woman (for ikke å glemme musikkvideoene, den siste regissert av Simz selv). Rollin Stone er bare nok et eksempel på hvorfor Simz er en av de viktigste og mest nødvendige stemmene vi har i dag, og nok en grunn til å bli veldig, veldig opprømt over hennes kommende album, Sometimes I Might Be Introvert, som slippes 3.september på Age 101.


I går kveld fremførte artisten sin nye låt live på britisk TV;


Little Simz annonserer også en Europaturné, som sparkes i gang på nyåret, og allerede 13.januar kan du se henne åpne hele turnéen i Oslo.


Av de mange stemmene i musikken i dag, er Simz en av de mest kommanderende, og hun skriver på et nivå av intensitet og viktighet som få kan matche. Sometimes I Might Be Introvert er imidlertid ingen tirade. Kall det heller en intenst levende hybrid. Et verk av radikal ærlighet som bruker personlig historie til å forstørre og utfordre paradoksene vi befinner oss i, både i det sosiale og det personlige, i mikro og makro. Som noen av de legendariske musikerne som kom før henne, ser Simz på kaos og uorden i verden med raffinerte og ressurssterke øyne, og hun ser den fantastiske muligheten og det enorme ansvaret det gir.


Sometimes I Might Be Introvert følger også i fotsporene til hennes hovedrolle i den britiske Netflix-kult-drugdealer-serien Top Boy. I serien hvor Drake er produsent, spiller Simz en av hovedrollene som alenemoren Shelley. Hun vender tilbake til den rollen i kommende sesong, som spilles inn i disse dager.

bottom of page