top of page
  • Redaksjonen

Leander liker når du danser


Og vi liker når han synger

Foto: Benjamin Lauritsen

Leander er artisten du trolig har hørt, selv om du ikke kan plassere ham. Enten som soloartist eller som en del av Balestrand Badeklubb med artister som Kjartan Lauritsen, Dutty Dior, Eirik Aas, Gabifuefo, osv.


Etter å ha gitt ut fem singler hvor alle og enhver har fått kjærlighet og blitt listet på både radio og streamingplattformer, er Leander klar for utgivelsen av debutalbumet sitt, Du Vet At Eg Liker Når Du Danser.


Dersom du hører albumet fra start til slutt, har jeg prøvd å beskrive forholdet som en dans som til sist tok slutt.

Der de fem første singlene har skapt grunnmuren i albumets sound, har de resterende låtene stått for selve rammeverket. Det veksles mellom sårt og oppløftende, sorg og glede. Leander er ikke redd for å være åpen og ærlig og beskriver livet som en overtenker i En Overtenkers Mareritt, følelsen av å måtte løpe fra giftige trekk hos en partner i Løper, og så stiller han så fint spørsmålet «Kanskje vi trenger hverandre?» i albumets siste spør I Hjørnet Mitt.

-Albumet var i utgangspunktet ment å være helt annerledes, men så tok det en kjapp vending etter at jeg gikk gjennom et samlivsbrudd. Dersom du hører albumet fra start til slutt, har jeg prøvd å beskrive forholdet som en dans som til sist tok slutt, forteller Leander.

Bergenseren skifter fra melodisk rap i én låt, til full RnB-vokal i ekte Bieberstil i neste.

-Mange vil nok si at jeg har en slags syngende rap-flow, og det er helt greit. Flowen er kanskje det jeg er mest kjent for og på generell basis får best kjærlighet for. Jeg gjør egentlig bare det som føles naturlig i hver låt. Jeg begynte som rapper som 15-åring, og det er ingen tvil om at det preger stilen min i dag. Likevel vil jeg si at dette er en moderne pop-/RnB-abum.

Fra albumet har alle de tidligere singlene blitt listet på P3, og Du Passer Inn Med Meg ble i tillegg listet på P1. Platen er for det meste produsert av 28-åringen selv, men på listen av credits finner du også folk som Jakob Bjørn-Hansen (Bearson), Kjetil Jansen (Lemaitre), franske Arthur Ramond (Prism) og Vegard Hurum.

Du Vet At Eg Liker Når Du Danser utforsker ordet «dans» i alle dens betydninger. Å se noen danse, å føle seg danset rundt, å danse med noen, eller å danse alene.

Albumet er ute nå på Laurux Music Group og Sony Music Norway.

bottom of page