top of page
  • Redaksjonen

Late Verlane singeldebuterer med godbit.En perfekt introduksjon til hans eksperimentelle take på pianoballader.

Foto: Future Classic

Late Verlane, alteregoet til den svenske singer-songwriteren Viktor Persson, slipper sin debutsingle Poolside fra den kommende debut-EPen via Future Classic (Flume, SOPHIE, Erthlings).


låten handler om å se kjærlighet som en fantasi som er uoppnåelig, som gjør at du alltid har et indre driv som beveger deg fremover.

Persson, som er nyutdannet ved det eksperimentelle, kontemporære Rhythm Music Conservatory (hvor Smerz ble dannet), er basert i København og skaper en bredøyet alternativ pop med varme, androgyne vokaler på toppen av frodige og melodiøse musikklandskaper. Inspirasjon fra lyden av klassiske innspillinger fra søttitallet, iblandet de futuristiske tonene fra Elton John og tidlig David Bowie, høres tydelig i musikken hans.

Poolside er debutsingelen til Late Verlane og en perfekt introduksjon til hans eksperimentelle take på pianoballader. Han spiller alle instrumentene på låten selv, og co-produserer også sammen med en venn, og tar dermed med seg alle klisjeene ved singer-songwriting, men forvrenger det til noe som låter både nostalgisk og moderne.

Når han snakker om hva som var inspirasjonen til Poolside, forklarer Persson at låten handler om å se kjærlighet som en fantasi som er uoppnåelig, som gjør at du alltid har et indre driv som beveger deg fremover.

Late Verlane leker med rom og lyder, og skjærer ut en unik sound som er både tidløs og nyskapende på en gang.bottom of page