top of page
  • Redaksjonen

Late Verlane - Dark Side of the Gym


En tragikomisk låt om en mann på treningssenteret.

Foto: Clement Leon Mogensen

Late Verlane, alteregoet til den svenske singer-songwriteren Viktor Persson, slipper sin nye single Dark Side of the Gymfra den kommende debut-EPen via Future Classic (Flume, SOPHIE, Earthlings).


Viktor skaper en cinematisk alternativ pop med sin særegne androgyne vokal som sitter på toppen av frodige, melodiske lydlandskap.


En tragikomisk låt om en manns selvdestruktive ønske om å ødelegge og avslutte ting i frykt av å la dem falme og visne bort.

Persson, som er nyutdannet ved det eksperimentelle, kontemporære Rhythm Music Conservatory (hvor Smerz ble dannet), er basert i København og har allerede opptrådt på Heartland Festival, SPOT og på Moth Club som support for Moth Sparks. De første singlene har blitt hyllet av aktører som Line of Best Fit, High Clouds, Popmani, Popmuzik osv. Late Verlane kommer til å slippe sin debut-EP på Future Classic på andre siden av sommeren. Inspirasjon fra lyden av klassiske innspillinger fra søttitallet, iblandet de futuristiske tonene fra Elton John og tidlig David Bowie, høres tydelig i musikken hans. Han leker med rom og lyder, og skjærer ut en unik sound som er både tidløs og nyskapende på en gang.


Late Verlane beskriver låten som;


-En tragikomisk låt om en manns selvdestruktive ønske om å ødelegge og avslutte ting i frykt av å la dem falme og visne bort. Og så overkompanserer han den oppførselen ved å gå på treningssenteret for å skape en illusjon om styrke.
bottom of page