top of page
  • Redaksjonen

Knallhard svanesang fra langt forbi polarsirkelen.


Féleth vender tilbake med den tredje låten hentet fra debutalbumet Depravity.

Foto: Charlotte Tangen

Death metal-bandet fra Nord-Norge, langt forbi polarsirkelen, skaper tung og melodiøs musikk som går langt forbi de tradisjonelle sjangergrensene, kanskje fordi de henter inspirasjon fra både death metal, thrash, deathcore, rock og til og med elementer fra jazz.


–...med fingeren rettet mot grådighet og korrupsjon som fører til forurensing, kriger og fake news som spres fort i både amerika og verden for øvrig.

Den nye singelen Swan Song, fremviser mye av deres fascinasjon for death metal og deathcore, i en god miks av vakre, melodiske gitar-og basslinjer, tung riffing og distinkt, kraftfull vokal.


Tekstene er sylskarpe og kritiserer det kapitalistiske helvetet vi lever i, med fingeren rettet mot grådighet og korrupsjon som fører til forurensing, kriger og fake news som spres fort i både amerika og verden for øvrig.


Singelen er mikset og mastret av metal-legenden Christian Donaldson, også kjent som gitaristen til Cryptopsy og innspillingsleder i The Grid Productions. Han har den siste tiden også jobbet med flere av de beste i sjangeren, som for eksempel Shadow of Intent, Ingested, The Agonist og Beyond Creation.


Swan Song er et dønn tight, nådeløst, rett-i-trynet, angrep på verden, og Féleth har bare så vidt begynt.


Debutplaten Depravity er ute 22.mai.
bottom of page