top of page
  • Redaksjonen

Jonas Lovv uttrykker sterke følelser


Den følelsen du sitter igjen med når du innser at alt du trodde du hadde var en løgn.

Foto: Christoffer Møgster

Jonas Lovv slipper singelen Lovely Liar i dag, hentet fra hans kommende EP Fabulous Disaster. Låten handler om den følelsen du sitter igjen med når du innser at det du trodde du hadde var en løgn.


Denne låten ble så og si skrevet i studio. Det er første gang jeg har gått i studio med helt blanke ark. Jeg prøvde hardt å ikke overtenke prosessen. Etter at det instrumentale var på plass satte jeg meg bare i sofaen og begynte å lete gjennom notatene mine etter tekst. Jeg skriver alltid ned tekst når og hvor som helst, slik at jeg har ideer liggende. I et av notatene var det kun en setning skrevet: “Such a lovely liar you are”. Med en gang jeg så det kom resten på løpende bånd, forteller Jonas.Det er noe veldig fascinerende og spennende med kontrastene når det feminine og maskuline møtes.

Jonas Lovv (27) er en relativt fersk artist fra Bergen, men er ikke ukjent i Bergens musikkmiljø. Han har spilt i flere band over de siste ti årene og har spilt for fulle hus på de fleste scener i hjembyen. Som soloartist har han sluppet tre låter så langt og solgte ut debutkonserten sin i fjor vinter.

Det er ikke bare i musikken Jonas Lovv uttrykker sterke følelser. Mote har blitt en stor del av imaget hans, hvor han jobber for å bryte med de kjønnede og seksualiserte klesnormene.


Jeg elsker å eksperimentere med klær, og første gang jeg prøvde en “dame-bluse” ble jeg overrasket over hvor godt den kledde meg. Det er noe veldig fascinerende og spennende med kontrastene når det feminine og maskuline møtes.


Han oppfordrer alle til å tørre å være seg selv, og ikke la andre sette grenser for hvordan man skal uttrykke seg, enten det er i mote eller musikk.


Film og foto er også en lidenskap for Jonas. Han tar alltid regi på sine egne fotoshoots og musikkvideoer, både foran og bak kamera. Noe han ønsker å vise mer av fremover er kreativiteten og kvaliteten han klarer å produsere når det kommer til innhold på sosiale plattformer.


For meg er det utrolig viktig å skape et visuelt image som speiler både musikken og hvem jeg er. Med min sans for mote, fotografi og filmskaping faller dette meg veldig naturlig.


I disse dager jobber JONAS LOVV mot sin første EP Fabulous Disaster.

bottom of page