top of page
  • Redaksjonen

HMLTD annonserer etterlengtet debutalbum!

Oppdatert: 18. mar. 2020


Samtidig deler de musikkvideoen til sin rykende ferske single The West Is Dead

Foto: Daniel Mutton

Etter at de nylig returnerte med siden eksplosive singlen Loaded, deler nå den Londonbaserte kvintetten HMLTD nyheter om den kommende utgivelsen av deres lenge etterlengtede plate West of Eden. Platen slippes 7.februar på Lucky Number.


Dette er ikke dystopi, men et speilbilde av dagens kapitalisme, om hvor vi er og hvor vi er på vei.

Den ekspansive og labyrintiske albumdebuten har vært underveis i mange år, og har blitt en vågal samling av låter laget for å sette i gang samtaler om foreslåtte nye visjoner om maskulinitet, forfallet til vestlig kapitalisme og vold, usikkerhet og undertrykkelse. Gjennom platens femten spor, realiseres bandets kunsteriske visjon i full technicolor, med alle nyanser fra deres soniske palett, som brukes til å lage en plate som er like frodig og deilig som den er harsk og bitter. Albumets tema og overordnede budskap blir utforsket i detalj av frontmann Henry Spychalski.


-Dette er ikke dystopi, men et speilbilde av dagens kapitalisme, om hvor vi er og hvor vi er på vei. Syke delfiner skylles i land under tidevannet, insekter faller fra himmelen og den globale økonomien er i fritt fall. Den økologiske katastrofen er garantert her. Vesten er død. Forstøvet, fremmedgjort og apatisk.


Sammen med nyheten om nytt album, deler HMLTD også musikkvideoen til den rykende ferske singelen og albumåpneren The West Is Dead, et svimlende opprop brakt til liv med fuzzen til den drivende basslinjen, pulserende elektronikk og Spychalskis syke croon. Dens medfølgende hjemsøkende videoen tar for seg et Europa i nær fremtid, kastet tilbake til føydalismen etter total sosial og økonomisk kollaps. Dermed følger videoen, som er skutt av Niall Trask, bandets rekke av tankevekkende og provoserende, men likevel vakre, visuelle fremstillinger.bottom of page