top of page
  • Redaksjonen

Helena Christensen + Efterklang = sant!Nok en gang dukker det danske modell-ikonet opp i video med Efterklang.

Foto: Rasmus Weng Karlsen

I dag slippes Efterklangs nye sang I dine øjne, hentet fra deres kommende album Altid Sammen, bandets første danskspråklige album. Sammen med låten kommer også en musikkvideo med selveste Helena Christensen i hovedrollen, som også var med i musikkvideoen til førstesinglen, Vi er uendelig. Begge videoene har blitt til i samarbeid med regissør Andreas Koefoed og filmfotograf Adam Jandrup.


Den er drevet av begjær og lyst, men rommer også følelsen av tap, når du våkner opp, alene med deg selv igjen.

Helena Christensen og vokalist Casper Clausen er igjen sammen på skjermen i en sensuell og gåtefull video, som denne gang utforsker en mørkere stemning enn i Vi er uendelig.

Casper Clausen forklarer:

-I dine øjne handler om små kikkehull til en fantasi, i øynene til en person du akkurat har møtt. Den er drevet av begjær og lyst, men rommer også følelsen av tap, når du våkner opp, alene med deg selv igjen.

I dine øjne er en særegen låt, som stikker ut på Altid Sammen. Sporets toner er mørkere enn resten av albumets låter, i kraft av den fremtredende bassen og intense synth-arpeggio, backet opp av barokkensemblet B.O.X.’s iørefallende instrumentering.


Syv år etter deres siste studioalbum er Efterklang igjen plateaktuell med Altid Sammen, bandets første danskspråklige album og en utgivelse som nok en gang sementerer Efterklangs unike evne til gang på gang å revitalisere seg selv. Albumet kommer i kjølvannet av en innholdsrik periode fylt med eventyr og kreative frirom og markeres med en lengre Europaturné med flere utsolgte datoer og blant annet konsert under Ultimafestivalen på Sentrum Scene 13.september.


Musikken på Altid Sammen er dyp og klangfull, fylt med Efterklangs vanlige tekstur av akustiske og elektroniske elementer, som sammensmeltes på så elegant vis, at det nærmest synes umulig å oppfatte elementene hver for seg. En evne som for Efterklang aldri har syntes mer intakt enn på Altid Sammen. Albumet forener inspirasjoner fra barokken med den digitale tidsalders lyd i perfekt harmoni – alt sammen bundet sammen av Casper Clausens varme og rørende vokal.


-Altid Sammens tekster handler om tro og samhørighet. Ikke på en religiøs måte – ingen av oss tror på en definert religion – men ordene er søkende etter mening i tette relasjoner, i naturen, i døden og i evigheten. Båndene vi skaper sammen; å samles, holde hverandre i hånden, synge og dele et øyeblikk sammen. Vi er alle forbundet på tvers av nasjoner, alder og kjønn. Vi finner sammen med alle våre forskjellige bakgrunner og beveger oss også bort fra hverandre igjen i alle mulige retninger – dog altid sammen.
bottom of page