top of page
  • Redaksjonen

God gammal (ny) kjærlighetsvise fra beabadoobee


Den Øya-aktuelle artisten finner tilbake til sin akustiske opprinnelse i sin nye ballade.

Foto: Dirty Hit

Det kritikerroste og prisvinnende Gen Z-ikonet beabadoobee deler i dag sin nye single og video Lovesong, hentet fra hennes andre studioalbum Beatopia(uttales Bay-A-Toe-Pee-Ah), ute 15.juli på Dirty Hit. Selv kaller hun Lovesong en søt kjærlighetsballade som henter tilbake Beas akustiske opprinnelse. Låten løftes med sine opprørske horn og forsiktige pianospill.


Sammen med singlene Talk og See You Soon, er Lovesong en deilig smakebit fra Beabadoobees spennende varierte og eksperimentelle andrealbum Beatopia, som kan forhåndsbestilles nå.Den var egentlig skrevet i en veldig rar toneart som jeg alltid glemmer.

Beatopia er en fantastisk men også dypt personlig verden som ble formet i fantasien til en syv år gammel beabadoobee og som har vært med henne helt siden den gang. Beatopia er også hjemstedet til Beas mest imponerende arbeid til nå. Den markerer en enorm progresjon. I løpet av fjorten låter, er hun innom både fuzzy rock, klassisk singer-songwriting, psykedelia, Midwest-emo og ren pop. Alt dette mens hun unektelig forblir seg selv hele veien.


Beabadoobee forklarer:


-Lovesong er en låt som jeg hadde skrevet deler av helt siden min andre EP. Refrenget var faktisk allerede skrevet da jeg slapp Loveworm, jeg hadde bare ikke funnet riktige akkorder til å synge med. Den var egentlig skrevet i en veldig rar toneart som jeg alltid glemmer. Og ja, det er bare nok en kjærlighetssang, en søt kjærighetsvise. Det var også en av de siste låtene jeg spilte inn til Beatopia.

Beabadoobee er for tiden på turné i USA med Halsey på hennes arenaturné som strekker seg over mai og juni. 11.august kan du se henne på Øya, og hun spiller også festivaler som Glastonbury, Governor’s Ball, Summer Sonic, Mad Cool, Rock En Seine, TRNSMT og flere.


Født på Filippinene og oppvokst i London, begynte Bea Kristi å spille inn musikk som beabadoobee i 2017. Allerede i en alder av 21, har beabadoobee rukket å gi ut debutplate og fem sonisk forskjellige EPer, i tillegg til å ha mottatt BRIT Award- og BBC Sound Of-nominasjoner. Hun har samlet 4,6 millarder streams globalt og har over 3 millioner følgere på sosiale medier, med en enorm og dedikert Gen Z-fanbase.


beabadoobees høyt etterlengtede debutplate Fake It Flowers ble sluppet i 2020 til fantastiske tilbakemeldinger fra kritikerne (“a thrilling debut from Gen-Z’s newest guitar hero”, NME 5*, “the charismatic star of the indie revival”, The Times, “at once raw and confessional, yet at the same time anthemic in scale”, Dazed), og hun debuterte på topp 10 på salgslistene i UK. beabadoobee har turnert verden rundt sammen med artister som The 1975 og Clairo, og skal på en omfattende runde med konserter over hele verden i 2022.

bottom of page