top of page
  • Redaksjonen

Game of Thrones-stjerne med ny musikkvideo!!


Raleigh Ritchie annonserer album med singel og video.

Foto: Alacran

Raleigh Ritchie er tilbake med de lenge etterlengtede nyhetene om at hans andre studioprosjekt Andy  slippes i sommer. Den instrospekte og allsidige musikeren slipper også den splitter nye singelen Aristocrats, sammen med en video som han har regissert selv.


Når han snakker om låten og videoen, forteller Raleigh at:


Britisk historie er komplisert, spesielt for en farvet person. Og historie er alt, det er det vi lærer av når vi skal skape vår egen fremtid. På skolen lærte jeg ikke så mye om britisk historie bortsett fra nasjonens seire og en versjon av noen av dens grusomheter. Noen ganger er det et forvirrende sted, og selv om jeg elsker landet mitt, føler jeg ikke alltid elsket av landet. Med denne videoen ønsket jeg å utforske dette og mitt forhold til min egen historie og historien til dem som kom før meg.


Noen ganger er det et forvirrende sted, og selv om jeg elsker landet mitt, føler jeg ikke alltid elsket av landet.

Det er fire år siden Raleigh aka Jacob Anderson, slapp sitt debutalbumYou’re A Man Now Boy, men fansen har likevel ikke bare måttet vente på ny plate. Når han ikke slapp musikk, spilte han utsolgt konsert på Shepherds Bush Empire, ellersammen med Stormzy på hans ikoniske Glastonbury headline, var featureartist påGang Signs & Prayer, Stormzys kritikerroste debut, og så spilte han selvfølgelig Grey Worm i HBO-serien Game Of Thrones. Men han har alltid vært og vil alltid være Andy. Et kallenavn som ble gitt bestefaren, før det, mirakuløst tilfeldig, også ble hans eget. Nå er Andy et streiftog inn i musikkverdenen, denne gang som Raleigh Ritchies etterlengtede andreplate.


Andy er et lite nikk til meg selv, forklarer Jacob.


Det sier; dette er du som snakker akkurat nå, du som sier det du har å si.


Tolvspors-prosjektet Andy, viser Bristol-fødte og London-baserte Raleigh holde et kolossalt forstørrelsesglass på seg selv. Gjennom produksjonen, for det meste fra hans faste samarbeidpartner Chris Loco, men også ekstremt talentfulle GRADES på Time In A Tree og 27 Club, lar ikke Raleigh en eneste stein være usnudd. Albumet er et skaperverk av hjerteskjærende ærlige låter som sømløst smelter sammen deilig soul og fløyelsmyk R&B med fremoverlent elektronika og spenstige orkestrale øyeblikk. (Raleigh har blitt kjent for sitt samarbeid med sensasjonelle Rosie Danvers and Wired Strings.) Dette er en virkelig kraftfull plate, en etterlengtet tilbakekomst med gripende trøkk, og som ligger an til å bygge videre på støtten han har fått helt fra starten av, fra aktører som The Guardian, Clash, Hunger, Wonderland, Billboard, TIME, Rolling Stone med flere.


Aristocrats kommer i kjølvannet av Raleighs hitsingle Time In A Tree, som også vil være på platen og som har over 8 millioner views på Youtube alene. Ytterlige fremtredende forgjengere, inkluderer, Never Say Die’ (Produsert av Kendrick Lamar collaborator, Sounwave), ‘The Greatest’‘Stronger Than Ever’ og ‘Bloodsport.’ Fans vil også huske Black and Blue EP (2014) – som i ettertid ble remixet av The Internet.


Jeg skriver låter for meg selv, for å få ting ut av hodet og for å prosessere mine følelser, men når jeg slipper dem, eier jeg dem ikke lenger. Da tilhører de andre mennesker. Jeg håper at noen av de som lytter, hører seg selv i albumet. Jeg håper at det gjør at de føler seg mindre ensomme.
bottom of page