top of page
  • Redaksjonen

Fredens drar på Glamping i Europa


Osloduoen klare med årets første låt.

Foto: Mads Skovdahl

Årets første låt fra Osloduoen Fredens heter Glamping og ble sluppet like før helgen.


Den dynamiske duoen bestående av Simon Kunish Aarset og Nils Bendik Kvissel. De har vokst opp mellom postkode 0171 og 0178 i Oslo, og hentet inspirasjon fra lokale og ærverdige Fredensborg da et nytt musikalsk eventyr skulle ta form. Tett på sentrum og yrende uteliv - slik de vil musikken skal være.


Med en groovy bunnlinje med elektronisk brodd ønsker de å få hoftene i sving hos intetanende sivile.

En kjærlighet for dansbare rytmer og groovebasert musikk, kombinert med et ønske om å skrive musikk på norsk, ga utgangspunkt for fem singler som ble gitt ut i 2021. Den rykende ferske singelen Glamping, er nok et produkt av dette. Etter å ha spilt sin første gig så de seg nødt til å hente inn flere elementer fra sine leiesoldater (livebandet på totalt 7 musikere) og ta med seg disse impulsene inn i studio. En ny retning i musikken ble født.

Lydbildet er fortsatt funky, fresht og finurlig. Det er et tydelig elektronisk preg, men med organiske elementer for å puste liv i det hele. En drivende energi pusher låten videre, og perkusjon og bass får en viktig rolle i å tvinge frem hoftebevegelser hos publikum. Teksten er hentet fra en sommer de sent vil glemme, og de ønsker bringe frem minner om varmere tider til danseglade lyttere i vintermørket. Nils sin vokal veksler mellom å være kul som en lollipop og heit som en bakt potet, mens Simon på tangenter og strenger pisker det hele fremover, som en jockey fra helvete.

Inspirert fra blant andre Todd Terje, L’lmpératrice, Hubbabubbaklubb, og Parcels, og etter å ha vokst opp med rock på anlegget, danner det grobunn for musikk for både dansegulv og konsertformat.

Duoen har spilt sammen i ulike konstellasjoner fra de var 13 år gamle, og tiden har nå blitt moden for å lage musikken de selv ønsker å danse til på byen. Dansemusikk kan være så mangt, men er funky beat med en skamløs vokal på toppen er en oppskrift de selv kan like - og håper andre kjenner seg igjen i. Med en groovy bunnlinje med elektronisk brodd ønsker de å få hoftene i sving hos intetanende sivile.


Fredens være med dere!

bottom of page