top of page
  • Redaksjonen

Frank Carter & the Rattlesnakes med hardtslående comeback


Har fått med seg Joe Talbot fra Idles på sin ferske låt.

Foto: Jenny Brough

I dag returnerer det britiske rockebandet Frank Carter & The Rattlesnakes med en helt ny låt med tittelen My Town, featuring Joe Talbot fra Idles. Den heseblesende comebacklåten er et samlingsrop, en intensjonserklæring og den første nye musikken på over et år. Låten hadde premiere i går kveld som Annie Mac’s Hottest Record In The World.


Låten er produsert av gitarist Dean Richardson, for første gang i bandets historie, og resultatet er eksplosivt. My Town solidifiserer duoen som et av de mest spennende partnerskapene i britisk rock, og Carter– siden tidligere dager i hardcore-punk-bandet Gallows og senere som Pure Love, som en vital stemme i den britiske musikken, når han slåss mot urettferdighet, patriarkatet, høyrevingpolikere og giftig maskulinitet.


Det er enkelt å overse ting når det er noen andres problem, men vi er alle ansvarlige for å holde gatene rene, passe på våre naboer og opptre med godhet og respekt når vi går gjennom livet.

La oss spole tilbake til februar 2020. Bandet hadde akkurat spilt sitt livs konsert på Alexandra Palace i London. Så trykket verden på pauseknappen. Først gikk de i studio for å fange den intensiteten man har som et av de beste live-bandene på kontinentet og med 2019-albumet End Of Suffering med seg i bagasjen. Men i løpet av året med all usikkerheten, hvor de prøvde å finne tid og rom til å skrive sammen når de kunne, endte Frank Carter og Dean Richardson opp med noe mye sintere, hvor de kanaliserte all sin frustrasjon og byens styggedom til ny musikk.


My Town er en knyttneve av en metafor for “vår kollektive mentale helse som faller fra hverandre,” sier Carter. Det er et metaforisk blikk på den kollektive mentale helsen til en nasjon etter en haug av lockdowns. Den forestiller seg hver person som en by og dens innbyggere, hvor byen representerer den mentale stabiliteten og trivselen til den personen. Frank forteller:


-Det er enkelt å overse ting når det er noen andres problem, men vi er alle ansvarlige for å holde gatene rene, passe på våre naboer og opptre med godhet og respekt når vi går gjennom livet. Vi kan se inn i denne byen og se den grådige magen, dritten, forakten og understrømmene av hat og fortvilelse. Vii blir påminnet om at min by er helt lik din, og ingen bryr seg, og dersom vi ikke begynner å passe på oss selv snart, kommer vi alle til å være i store problemer.


Låten har også med ingen ringere enn Joe Talbot fra Idles. Carter forteller at han så Talbots band opptre, og klarte ikke å slutte å gråte. “de hadde en enorm effekt på meg”. Siden da har de to blitt gode venner. Carter inviterte Talbot til å være gjest på innspillingen, og resultatet er altså denne stand out-låten her.


Frank Carter & The Rattlesnakes fremfører My Town for første gang live på Amazon Music Sessions Rock Scene takeover på Twitch, torsdag 29.april, supported by WARGASM.


I løpet av tre album siden 2015, har Frank Carter og Dean Richardson bygget et rykte om blendende rockehymner som skylder like mye til drivende ørkenrock, som den gjør til sint hardcore og powerpop, sex, sinne og det å bare fyre løs. De er selve definisjonen på et moderne rockeband, hvor begge er artister i tillegg til at de er musikere. Richardson med sitt designstudio Yuck, og Carter som en velkjent tattoo artist. Men på My Town, dunker soundet deres praktisk talt ut av høytalerne med en ny direkthet og umiddelbarhet.

bottom of page