top of page
  • Redaksjonen

Eivør overtenker de enkleste ting

Oppdatert: 10. mar. 2021


Har fått med seg Hollywoodstjerne i sin nye musikkvideo.

Foto: Sigga Ella

Norgesaktuelle Eivør slipper idag både ny single og video, Let It Come, den siste låten hentet fra hennes kommende album Segl, som slippes 18.september, Platen byr blant annet på en gjesteopptreden fra Ásgeir, og co-produksjon fra Lana Del Reys samarbeidspartner Daniel Heath. Den transportive videoen er filmet på Island, og er en prequel til videoen fra forrige single Sleep On It, som Eivør slapp forrige måned. Begge videoene er regissert av Einar Egils og har Tómas Lemarquis (Blade Runner 2049, X-Men: Apocalypse) i hovedrollen.


Det er en av de låtene som tok mange former før den endelig nådde sin destinasjon, og åpningslinjen forteller egentlig alt.

Om Let It Come, forteller Eivør; -Det er en av de låtene som tok mange former før den endelig nådde sin destinasjon, og åpningslinjen forteller egentlig alt: “Sometimes I overthink the most simple things”. Denne låten er en oppfølger til min forrige single Sleep On It – mens den handlet om insomnia og om å ta vanskelige valg, handler Let It Come om å komme ut i andre enden av den kampen, omfavne usikkerheten din og om å finne mot til å tro at noe bra kommer til å komme din vei.

Om samspillet mellom de to musikkvideoene han har laget for Eivør, legger regissør Einar Egils til: -Let It Come er en prequel til verdens ende som ble portrettert i Sleep On It-videoen. Eivør har vært fanget i en loop av usikkerhet i flere år, da hun får et syn som vil ende alt slik vi kjenner det, og hun er nøkkelen til forløsningen. Hun må innse dette og omfavne det gylne idolet hun er i ferd med å bli.


Eivør kommer fra den utenforliggende skandinaviske skjærgården Færøyene, hvor hun vokste opp i en liten landsby med bare 1000 innbyggere. På releasen av Slør debuterte Eivør i UK med en anglofil versjon av et album som tidligere var spilte inn på morsmålet, etter en to år lang periode med oversettelse og ny-innspilling.. Mens Slør – som for øvrig førte til at Eivør ble invitert til Later…..With Jools Holland – var hennes kommersielle gjennombrudd I Storbritannia, var Eivør Pálsdóttir en veteran i de nordiske landene, med en 16 år og 12 album lang artistkarriere bak seg. Da hun var 15, startet og frontet hun et trip-hop band (ekstremt inspirert av tidsdefinerende Portishead og Massive Attack-album), og som sekstenåring sluttet Eivør på skolen for å slippe sitt soloalbum, og flyttet til Island alene, hvor hun ble skolert innen klassisk sang i Reykjavik.


Senere ble hun den første ikke-islandske artist til å vinne pris på Icelandic Music Awards – da hun mottok to priser i 2003. Eivør har siden den gang definert seg selv med en rekke av uvanlige samarbeid med enorm sjangermessig spennvidde, som viser hennes unike artistiske smidighet. Hennes CV inkluderer musikalske bidrag til spillgigantene God of War og Metal Gear Solid. Ellers kan du også høre Eivørs nydelige vokal både på Scorsese’s Silence, Homeland og Game of Thrones, og på soundtracket til BBC/Netflix flaggskip The Last Kingdom, som hun skrev i samarbeid med BAFTA-nominerte John Lunn.bottom of page